Sp.a vooruit nodigt inwoners uit om mee te schrijven aan de toekomst van LIEDEKERKE

Sp.a vooruit nodigt inwoners uit om mee te schrijven aan de toekomst van LIEDEKERKE

2018-02-08_sp
 

Reeds voor de vierde keer sinds 2000 trok het team van sp.a vooruit Liedekerke de afgelopen weken van deur tot deur om de inwoners hun mening te vragen over het voorbije beleid en hun prioriteiten voor de komende zes jaar in kaart te brengen. Meer dan 200 Liedekerkenaren vulden de uitgebreide enquête in.

 

De resultaten tonen dat de inwoners hun gemeente Liedekerke nog steeds een even groot hart toedragen als in 2000. Vooral de nabijheid van familie en vrienden en het dorpsgevoel maken dat maar liefst 9 op de 10 mensen hier graag of zelfs zeer graag woont. De inwoners achten de realisaties van de afgelopen bestuursperiode op het vlak van mobiliteit, openbare werken, cultuur, sport, sociaal beleid, … belangrijk. Dat is een ferme opsteker voor het beleid dat door de coalitie de afgelopen zes jaren is gevoerd.

 

Dat neemt niet weg dat de Liedekerkenaren zich ook storen, met name aan het verkeer: te druk, te snelle auto’s, wild-parkeren, … De uitbreiding van de Zone 30 verdeelt duidelijk: de groep tegenstanders is nagenoeg even groot als het aantal mensen dat zich ergert aan het feit dat de Zone 30 niet voldoende gerespecteerd wordt door automobilisten.

 

Een tweede grote bekommernis van de Liedekerenaren is de verfransing van Liedekerke (87 keer aangeduid in de top 3 van ergernissen). De aanwezigheid van mensen met een migratie-achtergrond wordt 42 keer aangeduid, maar tegelijk geven 56 mensen aan zich te storen aan de toenemende onverdraagzaamheid… 

 

Mochten ze zelf burgemeester zijn, dan zouden de respondenten uiteenlopende prioriteiten stellen. Toch is er een rode lijn: een veilig en vlot verkeer voor alle, maar vooral de zwakke weggebruikers, meer blauw op straat, het Vlaamse karakter van onze gemeente versterken én het behoud van onze Civiele Bescherming …

 

Deze resultaten bieden dan ook ruim voer voor overleg. Daarom organiseert sp.a vooruit Liedekerke een avond waarop alle Liedekerkenaren welkom zijn om samen in een open gesprek te gaan over de toekomst van Liedekerke. 

 

De resultaten van de enquête worden bekend gemaakt op 22 mei om 19 uur in de Raadzaal van het Gemeentehuis. De presentatie vormt de aftrap voor een hopelijk boeiende discussieavond waarop iedereen haar of zijn gedacht kan geven over wat goed loopt in Liedekerke en vooral wat beter kan. En over hoe het toekomstig beleid aan te pakken. De uitkomst van deze discussieavond zal de basis vormen voor het programma waarmee sp.a vooruit mee naar de verkiezingen trekt op 14 oktober. 

 

Sp.a vooruit roept alle Liedekerkenaren warm op om mee te komen discussiëren en alzo de toekomst van Liedekerke vorm te geven op dinsdag 22 mei om 19 uur in de Raadzaal van het Gemeentehuis Liedekerke. 

 

De resultaten van de enquête worden bekend gemaakt op 22 mei om 19 uur in de Raadzaal van het Gemeentehuis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 14 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 30 jan 2019
Jacky Delcour | 29 jan 2019

archief