Nationale boomplantdag in LIEDEKERKE

C21

Nationale boomplantdag in LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_boomplantdag_fotot_jacky_delcour__5_
En maar bomen aanplanten. - Foto's Jacky Delcour.
 
Editiepajot_liedekerke_boomplantdag_fotot_jacky_delcour__1_
Editiepajot_liedekerke_boomplantdag_fotot_jacky_delcour__2_
Editiepajot_liedekerke_boomplantdag_fotot_jacky_delcour__3_
Editiepajot_liedekerke_boomplantdag_fotot_jacky_delcour__4_
 

Zaterdag 21 maart, start van de lente, is er de nationale boomplantdag. In Liedekerke is de boomplantdag vandaag woensdag 18 maart al gestart, op een terrein aan de Bedevaartsweg OLV Ter Muilen vlakbij de Muilenstraat.

De boomplantdag in Liedekerke kadert in een veel groter project om de hele site te herwaarderen. Het project bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het natuur- en landschapsinrichtingproject. Fase twee bestaat uit de restauratie van de kapelletjes en de vernieuwing van de verharding van de weg. Het project is uitgewerkt door het gemeentebestuur in samenwerking met de randeigenaars, Econet Pro Natura, de vzw Mariavrienden en het Regionaal landschap Zenne Zuun en Zoniën. Het project wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de provincie Vlaams Brabant en het Vlaams Gewest. Waarschijnlijk wordt in 2010 de hernieuwde Bedevaartsweg geopend.

Vandaag waren de Klassen van De Bij 1 A + B ,en van De Knipoog. 3M en 1M , 4de + 5de, in totaal zullen zo'n 335 leerlingen, druk bezig met het aanplanten van het nieuwe bos. Dat de leerlingen zelf de bomen aanplanten is een belangrijke sensibiliseringsactie. Vooraleer ze aan de slag konden kregen ze eerst wat uitleg over het hoe en waarom de bomen geplant worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief