LIEDEKERKE - Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West zal gebruik maken van infrastructuur van Civiele Bescherming

C21

LIEDEKERKE - Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West zal gebruik maken van infrastructuur van Civiele Bescherming

2017-04-05_civiele_bescherming__7_a
 
2017-04-05_civiele_bescherming__8_a
 

Luc Wynant, burgemeester, bevestigt het bericht dat de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West (waarvan 33 gemeenten deel van uitmaken) beslist heeft om gebruik te maken van de infrastructuur (kantoren en magazijn) van de Civiele Bescherming te Liedekerke. Deze beslissing vloeit voort uit de werkzaamheden van de Task Force Civiele Bescherming waarvan Luc Wynant deel van uitmaakt en werd voluit gesteund door Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Minister van Justitie Koen Geens. De ingebruikname betreft de volledige site, met uitzondering van de privé-woning gelegen langsheen de Kleemputtenstraat.

 

De Hulpverleningszone zal daartoe een erfpacht van 27 jaar sluiten die verlengbaar is tegen dezelfde voorwaarden met een periode van 27 jaar. De jaarlijkse kostprijs bedraagt nagenoeg 52.000 euro per jaar met de mogelijkheid om onder te verhuren. Wellicht zal de Hulpverleningszone een deelonderverhuren aan één of meer overheidsinstanties.

 

De zone zal de infrastructuur in Liedekerke vanaf 1 januari 2019 herinrichten om deze in 2020 gebruik te nemen als zonehuis. Nu reeds is bekend dat ook de ambulancediensten gehuisvest blijven op de site. Op deze wijze krijgt de site van de Civiele Bescherming een bestemming die volledig in lijn ligt met de huidige.

 

Op de site zal de Hulpverleningszone ongeveer 40 medewerkers te werk stellen.

Burgemeester LucWynant: “Deze beslissing tot het vestigen van de zetel van de Hulpverleningszone is uitermate belangrijk voor de Brandweerzone, voor de gemeente Liedekerke en voor de omliggende gemeenten. Op deze wijze verzekert de brandweerzone zich van een huisvesting op lange termijn, en dit tegen financieel uitermate gunstige voorwaarden. Daarenboven hebben de Civiele Bescherming en de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West en Zuid-Oost reeds concrete afspraken gemaakt om de brandweerdienstverlening te verzekeren in het belang van onze inwoners en deze van de aanpalendegemeenten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief