LIEDEKERKE - Sp.a vooruit trekt naar de verkiezingen van 14 oktober met een open, vernieuwde, sterke lijst

C21

LIEDEKERKE - Sp.a vooruit trekt naar de verkiezingen van 14 oktober met een open, vernieuwde, sterke lijst

Spaliedekerke_04b_pers
 

De naam sp.a vooruit waarmee de ploeg naar de kiezer trekt, verwijst naar de duidelijke keuze die de afdeling maakt voor verruiming. Op 14 oktober zal sp.a vooruit de kiezer aanspreken met een progressief project voor een warm, duurzaam, gezond Liedekerke waar alle inwoners zich thuis voelen. 

 

sp.a vooruit zal dat doen met een hechte ploeg van vertrouwde gezichten aangevuld met nieuwe, onafhankelijke progressieve kandidaten, een goede mix van nieuw, aanstormend talent en vaste waarden. De volledige lijst van de open lijst van sp.a vooruit werd op dinsdag 19 juni aan de pers voorgesteld. 

 

De lijst wordt getrokken door een lijsttrekkersduo: huidig eerste schepen Dirk Lodewijk op de eerste plaats en Vlaams Parlementslid Katia Segers op twee. Met de keuze voor het aanstormende talent Larissa Cobbaert, net afgestudeerd als juriste,  als nummer drie trekt sp.a vooruit radicaal de kaart van vernieuwing. Op vier en vijf staan de uittredende schepenen Johnny Van Droogenbroeck en Hans Eylenbosch. De lijst wordt geduwd door uittredend OCMW raadslid Rita Van Vaerenbergh en voorzitter Jan Velleman. 

 

Op de lijst prijken twee onafhankelijke kandidaten, Viktor Albakov en Johan Plas. Geen van beiden was ooit kandidaat voor een andere partij. 

 

11 van de 23 kandidaten stellen zich voor het eerst verkiesbaar. 

 

De lijst van 23 kandidaten toont Liedekerke in al zijn diversiteit: van arbeider tot professor, van piepjong tot doorwinterd politicus (de jongste kandidaat Anton Maes is 19 jaar, de oudste Rita Van Vaerenbergh 66 jaar), van mutualisten (Johnny Van Droogenbroeck, Tonny De Winter en Carry Reynders) en syndicalisten (Dirk Lodewijk, Jelle Van Der Weeën, Ann Van Den Borre, Johan Plas en Mark Van den Brande) tot zelfstandig ondernemer (Petra De Braekeleer en Filip Devry). De groeiende diversiteit van Liedekerke wordt in het bijzonder belichaamd door Viktor Albakov, sinds zijn 11de uit Rusland in Liedekerke beland en vandaag een talentvol politieke wetenschapper en muzikant, Flo Sikumoya, een van de drijvende krachten in Liedekerke van alle integratie initiatieven in het vrijetijdshuis en Rita Balon-Gharbie, studente sociaal werk vanuit Aalst in Liedekerke beland. 

 

Voorts versterken een aantal sterke vrouwen de lijst die stuk voor stuk het verschil maken: Marie-Anne Straetmans via haar inzet voor cultuur en Viva-SVV, Carla Triest omdat zij het krolfen als nieuwe sport op de kaart zette in Liedekerke, Ann De Backer via haar inzet voor integratie-initiatieven en haar rol als mantelzorger. 

 

Met oud rijkswachter en politieman Erwin De Waegeneer toont sp.a vooruit dat de veiligheid van Liedekerke hoog op het prioriteitenagenda staat. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2018
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief