LIEDEKERKE - Seniorenuitstap ‘Lekkerbekken in het Pajottenland’

C21

LIEDEKERKE - Seniorenuitstap ‘Lekkerbekken in het Pajottenland’

2018-06-30_seniorenuitstap_lekkerbekken__1_a
 
2018-06-30_seniorenuitstap_lekkerbekken__2_a
 
2018-06-30_seniorenuitstap_lekkerbekken__3_a
 

Ook dit jaar organiseerde de Liedekerkse seniorenraad in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur een uitstap. Onder het motto ‘Lekkerbekken in het Pajottenland’ hielden ze halt in Volkscafé De Cam, Geuzestekerij De Cam en de Beverse kaasmakerij. 

 

Tussen het lekkere ontbijt en rijkelijke lunch van gastvrouw Ann speelden de mensen enkele typische oude caféspelen. Aansluitend bezochten ze het nabij gelegen muziekinstrumentenmuseum waar gids Oswald zijn deskundige uitleg overgoot met vele deuntjes op verschillende muziekinstrumenten.

 

Vele oortjes gespitst en vooral de keeltjes gesmeerd bij het vervolg van de rondleiding in de Oude Geuzestekerij De Cam waar ook al eens geproefd mocht worden van de verschillende brouwsels van Karel Goddeau. Het gezelschap onthoudt vooral dat ze veel geuze en lambiek moeten drinken als ze de gezegende leeftijd van 100 jaar willen bereiken. Veel lachende gezichten en gezellig napraten op het terras onder een stralende zon.

 

In de namiddag reed de bus naar Bever waar Willy en zijn vrouw Aimée iedereen hartelijk ontvingen. 

Eerst werden de mensen meegevoerd langs het kaasmaakproces. Zeer interessant om zien hoe beetje bij beetje melk word omgezet in het hartige eindresultaat.

Tijd om al dat lekkers eens te proeven was er zeker, met uiteraard een lekker streekbiertje erbij.

 

Heel wat Liedekerkse senioren waren na de degustatie overtuigd van de Beverse kaas en sloegen een voorraadje in. Gevulde buiken en vol van verhalen keerde iedereen naar huis terug. Een geslaagde uitstap dat naar meer smaakt als je het ons vraagt…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief