LIEDEKERKE - In elk kind schuilt een Rode Duivel

LIEDEKERKE - In elk kind schuilt een Rode Duivel

2018-08-03_taalles_op_de_zomerschool__16_ab
 
2018-08-03_taalles_op_de_zomerschool__17_ab
 
2018-08-03_taalles_op_de_zomerschool__27_a
 
2018-08-03_taalles_op_de_zomerschool__44_a
 
2018-08-03_taalles_op_de_zomerschool__97_a
 

Het wordt stilaan een vertrouwd beeld in Liedekerke: elke zomer trekken de kinderen van de Zomerschool doorheen de straten van de gemeente  met hun 'juffen' om hun Nederlands in te oefenen.

 

Dit jaar zijn ze met 25: anderstalige kinderen die gedurende 2 weken deel nemen aan een Nederlands taalkamp dat voor de 11de keer georganiseerd wordt door de gemeentelijke integratie- en jeugddienst. 

 

In de voormiddag zorgen de begeleiders die allemaal over een pedagogisch diploma beschikken voor echte taallesjes terwijl de namiddag eerder op een speelse manier verloopt.

 

Met de zomerschool komt de gemeente tegemoet aan de vraag van de Liedekerkse scholen om hun leerlingen de kans te geven ook tijdens de vakantie het Nederlands te spreken en te verbeteren.

 

Regelmatig komen ook integratiewerkers uit andere gemeentes even op bezoek om ideeën bijeen te sprokkelen. Dit jaar was de gemeente Dilbeek aan de beurt. 

 

Ook de Provincie Vlaams-Brabant is het kleinschalige project genegen. Zo kregen we vorig jaar  de eerste keer subsidies die goed besteed worden. 

 

De ouders zijn overtuigd van de noodzaak om Nederlands te leren. De kinderen zijn heel enthousiast. 

 

Ze dromen ervan om architect, journalist, dokter, politieagent of voetballer te worden.

 

Eén van de opdrachten bestond erin om hun uitvinding te beschrijven. Een jongen wou een kankerpil uitvinden om die vreselijke ziekte onmiddellijk te genezen. Daar word je even stil van, al halen die verhalen niet de kranten of tv zoals het verhaal van de aangelengde melk van Lukaku.

 

Een van de begeleiders, Belinda, was ooit leerling in de zomerschool. Ze volgde 6 jaar Latijn in IKSO te Denderleeuw en  begint haar tweede jaar  ergotherapie. 

 

'De match van het leven verloopt niet altijd van een leien dakje, maar is heel boeiend. Er zit zoveel potentieel in deze kinderen. Als wij hen helpen om hun talenten te ontwikkelen kan dat alleen maar voordelen opleveren voor alle partijen.' Daar zijn alle begeleiders van overtuigd.

 

Het is duidelijk: in de Zomerschool staan de beste stuurlui niet aan wal!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 08 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief