LIEDEKERKE - Kom op voor een mooie en propere buurt

LIEDEKERKE - Kom op voor een mooie en propere buurt

2018-09-12_zerfvuil_actie__1_
 

Het gemeentebestuur zet zich in tegen zwerfvuil en sluikstort en organiseert in september verschillende acties. Iedereen kan hierbij helpen, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. Een kleine daad zorgt voor een groot resultaat!

 

Wat kan jij doen? Claim jouw buurt

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Ruim zwerfvuil in je straat op of onderhoud je favoriete plaats. Het gemeentebestuur ondersteunt jou hierbij en voorziet opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken). Elke deelnemer ontvangt een raamaffiche met krijtje en een leuk bedankje!

 

Hoe deelnemen?

Claim jouw buurt of route op www.mooimakers.be. Het materiaal vraag je aan via de Mooi makers claim of via milieu@liedekerke.be  Wij bezorgen jou het materiaal en maken met jou de nodige afspraken over het ophalen van het verzamelde zwerfvuil.

 

Extra

Extra controle op zwerfvuil en sluikstort! Zwerfvuil en sluikstorten, we hebben er met zijn allen schoon genoeg van. Daarom houden politie en gemeenschapswachten van 17 tot 23 september een week lang verscherpte controles op vervuilers. Op verschillende locaties en evenementen zal je de affiches herkennen die onze actie ondersteunen.

 

Hondenpoep, niet op de stoep!

Elke hondeneigenaar is verplicht om de hondenpoep van zijn hond op te ruimen. Jammer genoeg houdt niet iedereen zich aan de regels. Hondenpoep ontsiert voetpaden, speelpleinen en grasveldjes en veroorzaakt een geurtje aan je schoenen. Nochtans is een hondenpoepvrije gemeente voor iedereen aangenamer!

 

In september zal de gemeenschapswacht hondenpoepzakjes bedelen aan hondeneigenaars.

 

Gooi je gevuld zakje nadien in de gewone vuilnisbak.

 

Geen excuus meer om de poep van jouw lieve viervoeter niet op te rapen! Ook in een hondenweide is dit verplicht. Er zullen extra controles uitgevoerd worden. Hondeneigenaars die op wandel zijn zonder zakje of de poep niet opruimen, kunnen beboet worden.

 

De peuk, een ramp voor het milieu

Wist je dat één peuk 500 liter drinkwater kan vervuilen? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Ondanks dat peuken klein zijn, zorgen ze voor heel wat opruim-ellende en milieuschade. We reiken rokers een alternatief aan: de hermetisch afsluitbare pocketasbakjes. Deze worden verdeeld door de gemeenschapswacht, zolang de voorraad strekt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 16 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 05 feb 2020
Jacky Delcour | 02 feb 2020

archief