Collega Jacky Delcour uit LIEDEKERKE organiseert 25 jaar jaarmarkt

Collega Jacky Delcour uit LIEDEKERKE organiseert 25 jaar jaarmarkt

2018-10-06_kinderkermis___129_a
Jazcky Delcour werd gehuldigd voor 25 jaar inzet. Foto Ingezonden
 
2018-10-06_kinderkermis___122_a
 
2018-10-06_kinderkermis___144_a
 

Dit weekend organiseert Jacky Delcour voor de 25ste keer de kermis en de jaarmarkt in Liedekerke Ondanks een hersenbloeding enkele jaren geleden, denkt hij niet aan stoppen. 

Het verhaal begon in 1994 toen Jacky samen met schepen Roger Cobbaert, de marktcommissie en Comista, het middenstandsverbond, de hoofden bij elkaar staken. Toen werd de jaarmarkt in het eerste weekend van oktober opnieuw opgestart. “De jaarmarkt werd een publiekstrekker met de veeprijskampen met paarden, koeien, schapen en pluimvee. Op de jaarmarkt kwamen tot wel 230 kramers af.”  blikt Jacky terug.  De kermis werd uitgebreid, van 17 molens destijds naar meer dan 50 attracties nu. Het is altijd een hele organisatie om iedereen een plaats te geven, want eigenlijk is er plaats te weinig.”

In 2014 kreeg Jacky een hersenbloeding waardoor hij het rustiger aan moest doen. “Vroeger organiseerden we alles met drie, nu is er gelukkig een team van 15 vrijwilligers. Ik blijf kermis- en jaarmarktmeester en zorg dat iedereen een plekje krijgt. 

 

De kermis opent vrijdagochtend al wanneer alle Liedekerkse scholen door het gemeentebestuur op de kermis getrakteerd worden. Vrijdagavond is het dan de Happy Opening van de kermis. Vanaf 18 uur kan je bij alle attracties genieten voor kortingen. Zaterdag belooft een prachtige nazomerdag te worden voor de jaarmarkt en de UITbeurs. De academie voor Beeldende Kunst houdt dan ook een opendeurdag. De Heemkring houdt drie dagen lang een expo over het einde van WOI. Op zondagochtend staat na de anti-katerloop om 10.30 uur de rommelmarkt en braderie op het programma. Op maandagnamiddag wordt er een speciale rommelmarkt voor kinderen georganiseerd waarbij ze hun speelgoed of verzamelspullen kunnen verkopen of ruilen. Het origineelste kraampje maakt bovendien kans op een superleuke prijs. De kermis wordt om 21 uur afgesloten met een muzikaal vuurwerk.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 27 jun 2020

archief