LIEDEKERKE - Werkplekleren zorgt voor werk

C21

LIEDEKERKE - Werkplekleren zorgt voor werk

Editiepajot_liedekerke_werkplekleren_foto_bart_deville
Jaar na jaar gebeurden er uitwisselingen, kwamen de Hongaren naar Liedekerke of trok KTA Liedekerke naar ginds. - Foto Hans Willems.
 

Al meer dan 10 jaar heeft het KTA Liedekerke ervaring met de Hongaarse school Szily Kalman Kettannyelvu Muszaki Középiskola és Kollégium uit Boedapest. Jaar na jaar gebeurden er uitwisselingen, kwamen de Hongaren naar Liedekerke of trok KTA Liedekerke naar ginds. Voor beide onderwijsinstellingen kwam er al heel wat positiefs uit de bus, meer nog, wat bijvoorbeeld KTA Liedekerke betreft mag op z’n minst gezegd worden dat hier geschiedenis geschreven wordt…. In Liedekerke startte men dit schooljaar met een zevende jaar “Werkplekleren”, “afgekeken” van de Hongaren. De leerlingen gaan dan drie dagen per week in een bedrijf werken en volgen nog eens twaalf uur les op school. Op het einde van dat zevende jaar hebben ze dan hun A2 diploma op zak.

Hans Willems: “90% van de leerlingen die deze richting aanpakten hebben al werk, ook al omdat ze onmiddellijk in de realiteit staan. Tijdens het project wordt in elk bedrijf- dit jaar bvb Segers & Balcaen, L-door in Liedekerke en Jonckheere in Asse-een mentor aangeduid. Die mentor geeft de leerlingen, samen met een begeleidende leerkracht, de juiste opleiding, dicht bij de werkelijkheid. Er wordt ook gewerkt met een zelfevaluatie waarbij de prestaties op de vloer en de werkattitude nauwlettend gevolgd worden”.

Onlangs kwamen de Hongaarse leerlingen naar hier, van 28 maart tot 5 mei trekken de leerlingen van het KTA naar Hongarije en gaan daar aan de slag bij drie plaatselijke bedrijven. Gezien dit project blijkbaar heel succesvol is, ziet het er naar uit dat dit volgend schooljaar nog wordt uitgebreid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2009
Hugo Devillé
Hans Willems
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief