LIEDEKERKE - 'Klaprozen op het Slagveld', een boek van Wies borre en Lieven Van Daele

C21

LIEDEKERKE - 'Klaprozen op het Slagveld', een boek van Wies borre en Lieven Van Daele

Alois___lieven__12_a
 
Klaprozen_foto_kaft__2_
Flap-foto_verso__4_
 

Precies honderd jaar geleden, op 11 november 1918, werd na een mensonterende oorlog eindelijk de wapenstilstand gesloten? Een nieuw hoofdstuk van de geschiedenis kon worden aangevat, maar miljoenen mensen hadden het debacle niet overleefd. Bij de slachtoffers waren ook een pak moedige dorpsgenoten die op het veld van eer de dood hadden gevonden. Jonge mannen die niet meer naar huis zouden terugkeren en hun families in tranen achterlieten.

 

Om die gesneuvelde soldaten van Liedekerke te eren, creëerden de auteurs, Wies borre en Lieven Van Daele, een document dat die heroïsche daden nog eens in herinnering brengt. Zij laten in hun boek ‘Klaprozen op het Slagveld ’ de zestien gesneuvelden die in de Eerste Wereldoorlog de dood vonden nog eens voor het voetlicht treden om hen daarbij met gepaste eer te huldigen.

De schrijvers drukken de hoop uit dat de plaatselijke helden, die in vele van onze stambomen zijn geworteld, in onze geesten zouden voortleven. Volgens hen zijn zij een teken en voorbeeld van liefde wat ons zou kunnen aansporen om de vrede te bewaren.

 

Wies borre en Lieven Van Daele creëerden na heel wat opzoekingen een leerrijk en oogstrelend document dat de heroïsche daden van de Liedekerkenaren tijdens Den Grooten Oorlog zo correct mogelijk beschrijft en daarmee de intrieste dagen van ’14 - ’18 weer in herinnering brengt. Het in linnen gebonden luxeboek is een huldebetoon dat in de gemeente menige boekenkast zal sieren. Het zal bijdragen om de heldenmoed van de dappere dorpsgenoten niet te vergeten. 

 

De publicatie wordt tijdens de receptie van de 11 novemberviering met een signeersessie in de Sint-Niklaaskerk aan het publiek voorgesteld.

 

Het werk is achteraf bij de auteurs of in de boekhandel te verkrijgen.

 

Klaprozen op het Slagveld,  ISBN - 9789463282345

 

aloisvdb@skynet.be 

lievenenida@telenet.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief