LIEDEKERKE - DVC Ter Welle doet mee aan Music for Life

LIEDEKERKE - DVC Ter Welle doet mee aan Music for Life

2018-11-28_doet_mee_aan_music_for_life
 

In kader van Music for Life verkochten werknemers van DVC Ter Welle afgelopen zaterdag zelfgemaakte confituur, advocaat en kaarsjes op de markt van Liedekerke. DVC Ter Welle, een dagverzorgingscentrum van Familiezorg O-Vl.,  richt zich op de begeleiding van jonge personen met dementie.

 

In Vlaanderen lijden naar schatting 5400 mensen aan jongdementie. Specifieke begeleiding voor hen blijft echter beperkt. In DVC Ter Welle te Denderleeuw, gehuisvest in de serviceflats van Sint-Rafaël-Liedekerke, kunnen zij terecht voor begeleiding en een zinvolle dagbesteding in gezelschap van leeftijdsgenoten.

 

Dementie krijg je niet alleen. Vooral bij jonge personen met dementie is de impact op het leven en het gezin van de getroffene immens. Jonge mensen hebben vaak nog opgroeiende kinderen, zijn aan het werk en hebben een hoop plannen voor de toekomst. Deze plannen worden dan plots een groot vraagteken. Kinderen of partners worden ineens mantelzorgers.

 

De medewerkers in DVC Ter Welle zijn speciaal opgeleid in het omgaan en begeleiden van jonge personen met dementie. De tijd die de persoon met dementie hier doorbrengt, geeft de mantelzorger even tijd voor zichzelf, de kans om de batterijen opnieuw op te laden. Mantelzorgers en hun gezinnen kunnen er terecht voor steun, een luisterend oor, de juiste informatie en voor begrip voor hun situatie.

 

Het activiteitenaanbod van DVC Ter Welle is specifiek afgestemd op de interesses en noden van individuele personen. Voor Music for Life maakten bezoekers en verzorgenden samen confituur, advocaat en kaarsjes. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar activiteitenmateriaal en uitstapjes.

 

DVC Ter Welle

Kasteelstraat 43, bus 7 - 9470 Denderleeuw

 

Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 8u-18u

 

Kostprijs: € 3,5 per uur (Je kiest zelf hoe lang je aanwezig wil zijn en aan welke activiteiten je deelneemt)  

 

Contacteer onze verantwoordelijke Laure Vervaet voor een vrijblijvend gesprek of huisbezoek, 09-225 78 83 of 0494-53 28 05

 

www.familiezorg.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 09 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 jul 2019
Jacky Delcour | 04 jul 2019
Jacky Delcour | 30 jun 2019
Jacky Delcour | 25 jun 2019
Jacky Delcour | 24 jun 2019
Jacky Delcour | 21 jun 2019
Jacky Delcour | 20 jun 2019

archief