Theater op café een unieke samenwerking tussen Toneelkring De Waag en de lokale handelaars in LIEDEKERKE

Theater op café een unieke samenwerking tussen Toneelkring De Waag en de lokale handelaars in LIEDEKERKE

2019-04-05_theater_op_caf___aff
 

Toneelkring Kamer van Rethorica DE WAAG brengt dit jaar met de productie ‘Hoerenleed’ theater naar cafés en woonkamers. Een unieke samenwerking tussen de oudste toneelvereniging van Liedekerke en de lokale handelaars die uitermate gesmaakt wordt door het Liedekerkse publiek want de voorstellingen zijn bijna volledig uitverkocht.

 

Jenny is een hoer op haar ‘retour’ en Emmy een hoer ‘pour l’amour’. Zoals het een echte hoer past, hebben ze beiden het hart op de tong. Elk aan hun kant van het trottoir is de jaloezie tastbaar maar hunkeren ze beiden in hun eenzaamheid naar geborgenheid en warmte. Hoerenleed is een (h)oergrappige komedie maar ook het relaas van 2 mislukte mensenlevens. Het is lachen geblazen met het hele gamma van fait-divers, verband houdend met het oudste beroep ter wereld! 

 

“Dit stuk leent zich perfect tot kamertheater waarbij de interactie met het publiek centraal staat. Bovendien kregen wij in het verleden meermaals de vraag van verschillende middenstanders om theater te brengen in hun zaak. Met deze productie vielen de puzzelstukjes in elkaar en al snel lagen de verschillende locaties vast”, aldus voorzitter van Toneelkring De Waag, Xenia Geeraerts.

 

Ook vanuit het gemeentebestuur werd enthousiast gereageerd. Schepen van cultuur, Hans Eylenbosch: “Wij proberen sinds enkele jaren cultuur dichter bij de mensen te brengen en zijn dan ook blij dat De Waag initiatief neemt om dat op eigen houtje te verwezelijken.”

 

Uitbater van ‘Bistro Likert’, Alain De Proost is tevreden dat hij zijn klanten naast eten en drinken nu ook een mooi stukje ontspanning kan aanbieden onder de vorm van theater. De uitbaters van ‘Op’t Hof’ zagen in dit initiatief een ideale match: “Een stuk over het oudste beroep ter wereld dat doorgaat in het oudste huis van Liedekerke’, aldus Steven Van Bont en Annelies Van Droogenbroeck.

 

Per verkochte kaart schenkt Toneelkring De Waag €1 ten voordele van ‘Hart voor Tara’. 

 

Voorstellingen, telkens om 20u:

Dinsdag 7 mei 2019: Bistro Likert (UITVERKOCHT)

Woensdag 8 mei 2019: ’T Signaal (UITVERKOCHT)

Donderdag 9 mei 2019: ’T Hof (UITVERKOCHT)

Dinsdag 14 mei 2019: Café Daatmet

Woensdag 15 mei 2019: Café De Vrede – Denderleeuw (UITVERKOCHT)

Vrijdag 17 mei 2019: GC Warande (UITVERKOCHT)

Zaterdag 18 mei 2019: GC Warande (UITVERKOCHT)

 

Geen reservatie!

 

Voor de snelle beslissers zijn er nog enkele kaartjes te verkrijgen in Café Daatmet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief