Pond IJshockey weekend in Sport Vlaanderen LIEDEKERKE

C21

Pond IJshockey weekend in Sport Vlaanderen LIEDEKERKE

Ondoor_pond_hockey_classic_2019
 
Sport_vlaanderen
 

Briljant stars, Unicorns, Pond Pirates, Goldfish, Aldvalen Puttes Pojar, Frisian Flames, Ke Dodo Donc, Zoetermeer Panters, Norwegian Penuins… ronkende namen, vreemde teams dit weekend op de ijsbaan van Sport Vlaanderen Liedekerke. The 7th Indoor Pond Hockey Classic for Recreational Teams, een mondvol voor een schitterend tornooi pond ijshockey met 32 internationale teams en spelers uit Noorwegen, Nederland, Zwitserland, Canada, USA, Frankrijk, België, Zweden en Engeland.

 

Pond Hockey wordt gespeeld in de breedte van de ijsbaan met drie tegen drie plus de goalies. Een team bestaat uit maximum zeven spelers en een wedstrijd duurt twaalf minuten. De basic form van ijshockey, ergens ontstaan op een bevroren vijver. Geen icing of offside, scoren mag uit alle hoeken, geen slapshots, contact is geen probleem uiteraard, maar geen bodychecks, geen agressie of het ganse team gaat aan de kant. En puur recreatief want het winnende team krijgt na twee dagen en minstens acht games per team een… t-shirt… 

 

Het Pond IJshockey tornooi is een traditie in de ijshal Ruggeveld in Deurne en wordt georganiseerd door de Antwerp Phantom. Vorige maand kwam het tornooi  in de problemen omdat de ijshal dreigde in te storten en voor alle publiek gesloten werd. De club moest koortsachtig op zoek naar ijs. Uitstel of afstal van het tornooi was geen optie, teveel teams waren al ingeschreven, hotels en vluchten waren geboekt. En elke spelen kijkt uit naar dit tornooi. Via Lions Liedekerke werd aan Sport Vlaanderen gevraagd of ze konden inspringen voor de organisatie van dit unieke tornooi. En er moest niet lang over nagedacht worden. Met dank aan de andere clubs die actief zijn op de ijsbaan van Sport Vlaanderen Liedekerke, zij waren direct bereid om hun trainingsuren en wedstrijden te verplaatsen. 

 

Resultaat: een weekend vol kameraadschap in toch heftige en intense wedstrijden. Respect voor elkaar en de scheidsrechter voorop en verbroedering tussen de wedstrijden door. Pond IJshockey, een warme sport op een koud terrein.

 

Oh ja, wie er gewonnen heeft? Heeft geen belang. 

 

En of Sport Vlaanderen Liedekerke een bovenregionale werking heeft? Nog geen klein beetje…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief