LIEDEKERKE - Vlaanderen Feest in een Breugeliaans Jasje in Pastoriepark vanaf 14.00 uur

LIEDEKERKE - Vlaanderen Feest in een Breugeliaans Jasje in Pastoriepark vanaf 14.00 uur

2019-07-08_1770_zomert_met_vlaanderen_feest___55_ab
 
2019-07-08_1770_zomert_met_vlaanderen_feest___58_a
 
2019-07-08_1770_zomert_met_vlaanderen_feest___97_ab
 
Donder_in_t__hooi__1_ab
 

Een dagje ontspanning in het Pastoriepark voor heel het gezin in Bruegel-stijl. Allerlei leuks voor de kinderen met o.a. een steekspel, kijk-ik fiets. Festivalwip, een huppelende hofnar, Springkastelen, en Breugeliaans Kinderdorp. 

 

Voor de ouders en grootouders is er een vereniging markt in middeleeuws thema en ontspanning zoals initiatie volksdans een heus Breugeliaans volksbal als afsluiter. Met optredens van ‘het Brabants Volksorkest’ en Donder in ‘t hooi’.

 

Het Brabants Volksorkest, dat thans uit 6 muzikanten bestaat, is trouwens één van de vaandeldragers van de traditionele Brabantse folk. Op violen, fluiten, klarinet, sax, vlier, diatonisch accordeon, hakkebord, kleppers en klein slagwerk brengen de muzikanten traditionele dans- en serenademuziek. Occasioneel wordt er ook wel eens een lied gezongen of wordt er beroep gedaan op een gastmuzikant-doedelzakspeler of andere. De muzikanten spelen streekgebonden polka’s, mazurka’s, walsen, schottischen, redova’s, contradansen e.a., maar ook dansen als jigs, bourrées, andro’s e.

 

Programma: 

-Kroltornooi : Krolf is gloednieuw in België en komt overgewaaid vanuit Denemarken. Het is een kruising tussen golf en croquet en kan vergeleken worden met een makkelijkere spelvorm van golf. In een groep van drie tot vier deelnemers ga je aan de slag met een hamerstok en krolfbal om in zo weinig mogelijk slagen de 8 tot 12 holes te overwinnen. Het is een sport die natuur, sociaal contact en leuk bewegen met elkaar verenigt.

 

-Middeleeuwse Markt & kinderdorp: demonstraties, fotobooth, hofnar, volkspelen, springkasteel, tableau vivant, Sprookjevertelling,…

 

-Kijk ik fiets :  (Leren fietsen in de Steinfurtdreef-inschrijven via uit@liedekerke.be   

 

-Optreden : van de Muzikale kamp ‘Jamai Vu’  

 

-Middeleeuws steekspel - Workshop volksdans

 

-Breugeliaans volksbal met ‘donder in ’t hooi’ 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief