50 jaar KVG LIEDEKERKE

50 jaar KVG LIEDEKERKE

2019-07-03____kvg_50_jaar___19_a
 
2019-07-03____kvg_50_jaar___95_a
 
2019-07-03____kvg_50_jaar__1_ab
 
2019-07-03____kvg_50_jaar__20_a
 
2019-07-03_kvg_50_jaar__45_a
 

Vandaag hebben ze als KVG vereniging een mijlpaal bereikt. Ze bereiken de respectabele leeftijd van 50 jaar. In deze dagen mogen ze met fierheid terugkijken naar de afgelegde weg van streven naar meer integratie in de samenleving. KVG is als groep voor mindervaliden tijdens de jaren een vaste waarde geworden in de vele vrijwilligers organisaties van de dorpsgemeenschappen.

 

50 jaar… een halve eeuw. Toen waren ze jong volwassen mindervaliden en samen hebben ze hun schouders geplaatst onder de bouwstenen voor het oprichten van een vereniging voor mindervaliden in de streek. “De katholieke vereniging voor gehandicapten.”

 

Tijdens de jaren hebben ze vele vrienden gemaakt maar ook afscheid moeten nemen van verschillende vaste waarden in de afdeling. Ze denken in het bijzonder aan EH Van Linthout, EH Flor Seps, aan Johnny Haelterman, Annie Bronselaer,  aan Frans Van Droogenbroek, aan Broeder Jan Hugo, en ook aan de vele anderen die hen ontvallen zijn. De mensen die een belangrijke rol in het verenigingsleven spelen en gespeeld hebben zullen hen altijd dierbaar blijven. Hun bijdragen zijn blijvende bouwstenen van de KVG. Dank ook aan de Proost EH Sven Bosman voor zijn hulp en begeleiding in de afdeling.

 

In de huidige tijd is het moeilijk om als vereniging vooruit te komen.. En toch, als ze alles opnieuw zouden mogen doen, zouden ze opnieuw dezelfde keuzes maken. Ze zijn trots op wie ze zijn en wat ze al bereikt hebben. 

 

Als KVG vereniging moeten ze blijven uitkijken naar de toekomst en zich proberen te richten naar de vele jong mindervaliden die zich nu minder eenzaam voelen door de moderne media, het internet en de sociale netwerken. Het is alsmaar moeilijker om met een gepassioneerde inzet in hun verenigingsleven met warme vriendschappen de nodige voldoening te schenken aan deze jongeren.

 

Nochtans zijn zij, samen met hun familie of begeleiders de ontbrekende schakel om de KVG vereniging in de toekomst levendig te houden.

 

Maar ook zijn ze dankbaar dat ze anderen hebben mogen aanspreken om hen als vrijwillige medewerkers telkens te helpen tijdens de samenkomsten. Ze zijn beperkt in hun handelingen voor vele zaken en hun helpende handen hebben hen steeds geholpen om de leden van KVG Liedekerke Roosdaal een gezellige dag te bieden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief