LIEDEKERKE - Twaalfde keer zomerschool

LIEDEKERKE - Twaalfde keer zomerschool

2019-08-01_zomerschool_12e__17_ab
 
2019-08-08_zomerschool_12e__15_ab
 
2019-08-09_afsluiting_van_de_zomerschool__10_ab
 
2019-08-09_afsluiting_van_de_zomerschool__59_ab
 
2019-08-09_zomerschool_12e__29_ab
 

Dit jaar ging de zomerschool de twaalfde keer door waar ze ooit begon: de vergaderlokalen van ons GC Warande. Het was onder de bevoegdheid van ex-schepen Dorette Heymans, die samen met de toenmalige jeugdconsulent, Greet Guldemont en ex-OCMW-raadslid, Ann Van Langenhof dat de zomerschool een antwoord bood op de vraag van de lagere scholen om leerlingen die gedurende de zomervakantie thuis geen Nederlands spraken, de kans te geven om hun Nederlands in te oefenen.

 

 Hiervoor doet de gemeente beroep  op professionele begeleiders die in de voormiddag werken rond taalverwerving en -verdieping.

 

De zomerschool is bedoeld voor kinderen die het derde kleuterklasje hebben beëindigd tot het zesde leerjaar. Dit jaar waren er 33 kinderen waaronder 10 kleuters. Vroeger waren de oudere kinderen in de meerderheid. De kinderen worden ingedeeld volgens taalniveau. 

 

In de namiddag is er tijd voor spel, met aandacht voor de taal. 

 

De vlag van de zomerschool die de kinderen vorig jaar zelf ontworpen hadden, werd de eerste dag plechtig gehesen en bleef 2 weken wapperen aan het gemeentehuis.

 

De eerste week werd de zomerschool omgetoverd in een sprookjesparadijs. De tweede week kropen de kinderen in de huid van hun helden en ontmoetten ze het heldenduo van de politie en mochten ze even ‘zwaantje’ zijn en meerijden  met de combi om boeven op te sporen. 

 

De eindshow die de kinderen zelf in elkaar hadden gestoken werd door de ouders en andere aanwezigen gesmaakt. De ouders waren dankbaar en enthousiast over de vorderingen die hun kinderen hadden gemaakt. De burgemeester reikte de diploma’s uit en de nieuwe integratieambtenaar, Katrien en  Adil-medewerkster, Sofie zagen dat het goed was. Dorette Heymans, officieel de meter van de zomerschool kon dit alleen maar beamen.

 

Het was een fantastisch team  dat de kinderen 2 onvergetelijke weken heeft bezorgd waarvan de scholen alle vruchten zullen kunnen plukken in september. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 mei 2020

archief