LIEDEKERKE - Pop up Op ’t Hof sluit knalzomer af

LIEDEKERKE - Pop up Op ’t Hof sluit knalzomer af

Op__t_hof_2
 
Op__t_hof_4
 
Op__t_hof_6
 
Op__t_hof_7
 
Op__t_hof_9
 

De zomer Op ’t Hof gaat zijn laatste week in. Sinds midden mei passeerden talloze mensen op het authentieke domein in de Vijfhoekstraat om er in een sfeer van gezelligheid elkaar te ontmoeten. Een project opgestart als idee om bij de buurt te testen of er draagkracht is voor een definitieve horeca- en ontmoetingsplaats. De bewoners/organisatoren en bezoekers zijn alleszins overtuigd van het succesvolle resultaat. 

 

Annelies, Judith, Laurien en Steven wonen al jaren in dit unieke pand en blikken tevreden terug. Annelies Van Droogenbroeck legt uit: “We hebben het kader gecreëerd waarbinnen Op ’t Hof in al zijn glorie kan hersteld worden. Er werd een vennootschap opgericht en aan de hand van activiteiten hebben de mensen ons kunnen leren kennen. Wat we de afgelopen maanden meegemaakt hebben, heeft zelfs onze stoutste verwachtingen overtroffen. Ik denk dat ongeveer heel Liedekerke en daarbuiten ons bezocht heeft. Wat ons dan zoveel plezier doet, is dat er alleen maar positieve geluiden te horen waren” lacht Annelies. 

 

“Het familiale karakter van het opzet spreekt natuurlijk veel mensen aan” gaat Laurien verder. “Dat is wat we hier dan ook willen verwezenlijken. Een lokaal geïntegreerde, multifunctionele ontmoetingsplaats gerund met respect voor de omwonenden. We opteren bewust voor dagactiviteiten die geen overlast bezorgen aan de buren. Kinderen zijn hier meer dan welkom en zowat alle leeftijdscategorieën vinden wel hun gading Op ’t Hof. Een veilige setting ook. We zijn blij te zien en te horen dat het project gewaardeerd wordt.”

 

Komende zondag wordt de laatste dag van “Zomer Op ’t Hof”. Wat kunnen we nog verwachten? “Vooreerst hebben al onze buren een uitnodiging in de brievenbus gekregen voor een drink tijdens de openingsuren” vertrouwt Judith ons toe. “We willen hen bedanken voor het mee mogelijk maken van deze pop up-bar en zien er ook naar uit om dit in de toekomst nog meermaals te doen. Het is dan ook onze manier om een soort van laagdrempelig buurtfeest aan te bieden. Daarnaast is iedereen, van kortbij tot veraf, van harte welkom voor het laatste weekend. We doen dan ook een soort van stockverkoop met onze producten” vertelt Judith nog. “Alle producten waarvan we nog iets teveel over hebben, worden afgeprijsd. Vanaf vrijdag maken we dit dagelijks bekend via onze social media.” Een drukbezochte social media blijkbaar, want toen we gingen kijken op de Facebookpagina van Op ’t Hof zagen we dat ze op slechts een paar maanden tijd al bijna 3 500 fans tellen. 

 

Wat brengt de verdere toekomst dan nog voor Op ’t Hof BV? “In eerste instantie willen we zo snel mogelijk beginnen aan de verbouwingen” legt Steven uit. “De ellenlange rij van vergunningsaanvragen en dergelijke meer zit in de allerlaatste fase. Vanuit de politiek hebben we steeds te horen gekregen dat dergelijk project maatschappelijke draagkracht moet hebben. Als deze er nu niet is, dan vragen we ons af wat we nog meer moeten doen” knipoogt Steven. “Daarnaast lanceren we opnieuw Kerst Op ’t Hof. Na het succes van vorig jaar en de ongeveer 2 000 bezoekers die we toen op 2 dagen hebben zien passeren, hebben we nu de aanvraag gedaan om de organisatie op 3 dagen te brengen midden december. We willen hiervoor weer samenwerken met Liedekerkse handelaars, verenigingen en geïnteresseerde inwoners. Wie daar al meer info over wil, kan ons zeker al contacteren. Tenslotte zal Op ’t Hof binnenkort ook zijn grotere eventplannen bekend maken” komt Steven nog met een primeur. “Ons team heeft een onwaarschijnlijke drive en knowhow. We hebben dan ook verschillende plannen om uit te pakken met nieuwe evenementen. Zowel buiten ’t Hof in Liedekerke als in de ons omringende gemeenten. Ik zou zeggen hou ons in de gaten, maar wie geïnteresseerd is om mee te werken, mag ons eveneens aanspreken.”

 

Steven sluit af met een open suggestie naar de gemeente toe. “Ons project is niet gesitueerd in een maatschappelijk en sociaaleconomisch vacuüm. Liedekerke bruist enorm van de activiteiten die evenwel versnipperd lijken te zijn. Zo is ons bijvoorbeeld opgevallen dat er geen alles overkoepelende middenstandsraad is in ons prachtige dorp. Ik zou aan het bestuur zeker willen voorstellen om hier werk van te maken. Wij willen ons alvast engageren om hiervan iets te maken. We geloven immers in de kracht van samenwerken met allerhande lokale economische krachten. Het zal iedereen ten goede komen.”

 

Wie graag nog eens een bezoekje brengt aan “Zomer Op ’t Hof” kan dat nog tot en met zondag. De openingsuren en situering zijn te raadplegen via de facebookpagina en www.opthof.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief