Het jaarlijks evenement waar iedereen uit Liedekerke en omstreken naar uit kijkt is “Kermis Deppestroat”

Het jaarlijks evenement waar iedereen uit Liedekerke en omstreken naar uit kijkt is “Kermis Deppestroat”

2019-09-05_baby-___boobs_bar__1_ab
 
2019-09-05_baby-___boobs_bar__3_ab
 
2019-09-05_baby-___boobs_bar__5_ab
 

Ook ik, Kathleen De Paepe, als mede inwoner kijk steeds uit naar dit weekend: een weekend lang plezier in onze bruisende gemeente voor jong en oud. Ik werk al 11 jaar voor Solidariteit voor het Gezin als vroedvrouw. 

 

Wat me in deze jaren opgevallen is, is het feit dat er moeilijk een plaats te vinden is om je baby te voeden/verzorgen. Vooral toen ik zelf mama werd. Beroepsgebonden, krijg ik vaak de vraag van kersverse ouders, waar ze op bepaalde evenementen voeding kunnen geven. Een grote bekommernis van vroedvrouwen is het welzijn van onze kersverse gezinnen.

 

Ouders moeten op een ontspannen manier voeding kunnen geven en hun baby kunnen verluieren. Een ontspannen milieu verhoogt de kans op slagen van borstvoeding en het welbevinden van ouders en baby.

Ik werkte al vaak samen met Els Saerens, eigenares van Boobs & Blankets, de recente borstvoedingswinkel te Liedekerke. Beide promoten we borstvoeding. Els had een evenement binnen Solidariteit voor het Gezin - Tienen zien voorbijkomen: SOS Boobs Bar.


SOS Boobs bar is een plek waar mama’s kunnen komen (borst)voeding geven, komen kolven en hun baby verzorgen. Dat wilden we ook op ‘Kermis Deppestroat’, en zo is ons idee tot stand gekomen.

Solidariteit voor het Gezin en Boobs & Blankets slaan de handen in elkaar: we heten jullie welkom in onze “Baby en Boobs Bar” op het kruispunt met de Pamelsestraat.

“Wij willen mama’s aansporen om nog eens een stapje in de wereld te zetten. Een mama heeft nood aan sociale contacten, wat in deze periode niet altijd evident is. Tijd voor zichzelf nemen is heel belangrijk en nodig, met onze bar willen we hen net dat duwtje geven. We willen het taboe rond borstvoeding geven doorbreken en de kersverse mama’s een warm ‘nest’ aanbieden.”

 

In de “Baby en Boobs Bar” kunnen mama’s een kolf testen, we voorzien bewaarmogelijkheden voor hun kostbare melk, maar ook een flesje geven of verluieren kan in onze bar. Uiteraard staan we jullie graag bij met advies en kunnen ook toekomstige moekes bij ons terecht.

 

Dankzij de “Baby en Boobs Bar” kunnen mama’s rustig genieten van “kermis Deppestroat” of kunnen ze zich voorbereiden op wat komen zal.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 14 okt 2020
Jacky Delcour | 03 okt 2020

archief