LIEDEKERKE - Werelddag dementie

LIEDEKERKE - Werelddag dementie

2019-09-16_sint_rafa__l_wandeling_pastoriepark___12_ab
 
2019-09-16_sint_rafa__l_wandeling_pastoriepark___17_ab
 
2019-09-16_sint_rafa__l_wandeling_pastoriepark___33_ab
 
2019-09-16_sint_rafa__l_wandeling_pastoriepark___38_ab
 

‘Jij die bent’ is het thema voor 2019. “Jij die bent” gaat niet enkel over de persoon met dementie, ook over de mantelzorger en de naasten van de persoon met dementie. Een belangrijke doelstelling is samen dementie draagbaar maken en houden.

 

Ik het kader hiervan hebben wij, W.Z.C. St. Rafael in Liedekerke, op donderdag 19 september een flash mob georganiseerd. We hadden alvast de weergoden mee.

 

W.Z.C. St. Rafael is de overkoepelende naam voor Residentie Rafael en Residentie Sara. Residentie Sara is onze nieuwe site in de monniksbosstraat, gelegen naast de beter gekende St. Gabrielsschool. Beide residenties liggen op een tweetal km van elkaar, een ideale afstand om naar elkaar toe te wandelen. Door onder andere het regelmatig organiseren van gezamenlijke activiteiten willen we de groepsgeest van St. Rafael behouden.

 

Kort na de middag vertrokken vanuit beide residentie een groep bewoners voor een wandeling naar het park in Liedekerke. Het was een gezellige drukte. Bewoners werden begeleid door een heleboel studenten van het SAI en IKSO Denderleeuw, samen met hun leerkrachten. De verantwoordelijken van Samana (voorheen Ziekenzorg), samen met de vrijwilligers en medewerkers van St. Rafael staken overal waar nodig een handje toe. Het initiatief kreeg ondersteuning van de lokale politie en van de gemeente Liedekerke. 

 

Bij aankomst in het park van Liedekerke kwam er een grote groep kinderen van de Sint Antoniusschool bij  en werd een grote kring gevormd. Eerst was er een hapje en een drankje, daarna schalde  het  aanstekelijke liedje “laat de zon in je hart” door de luidsprekers. Iedereen zong en danste mee, de bewoners genoten er van! Het bewegen, de natuur, het genieten van de frisse lucht deed iedereen duidelijk deugd.

 

En ja, mooie liedjes duren niet lang, het was al snel tijd om terug te keren. Na een hartelijke bedanking aan iedereen die hielp om van deze dag een succes te maken vertrokken we terug onder begeleiding van de politie naar de beide residenties. Waarschijnlijk zullen onze bewoners de dagen erna nog nagenieten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 23 dec 2020
Jacky Delcour | 06 dec 2020

archief