Spreuken fleuren LIEDEKERKE op tijdens 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

C21

Spreuken fleuren LIEDEKERKE op tijdens 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

2019-10-02_spreuken_fleuren_liedekerke__1_
 
2019-10-02_spreuken_fleuren_liedekerke__2_
 
2019-10-02_spreuken_fleuren_liedekerke__3_
 
2019-10-02_spreuken_fleuren_liedekerke__4_
 

In Liedekerke duiken sinds deze week spreuken op op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken wil de gemeente Liedekerke een glimlach opwekken bij hun inwoners en hen een goed gevoel geven.

`

Dat het niet altijd goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van mensen weten we al langer.

 

Een op drie Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.

 

Samen willen we stappen zetten om het taboe rond praten en hoe we ons voelen te doorbreken.

 

Met deze actie, die loopt van 1 tot 10 oktober, wil de schepen van gezondheid Rita Triest zichtbaarheid creëren en sensibiliseren.

 

Op alle openbare gebouwen van de gemeente Liedekerke ontdek je spreuken. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie. Enkele voorbeelden : “Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd” op de venster van een school. Of “het beste medicijn is 3x daags een complimentje” bij de apotheker. Of “ Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van” in de sporthal.

 

Het taboe doorbreken kan enkel als we er een wij-verhaal van maken. Niet iedereen slaagt er in om in zijn eentje recht te krabbelen. “Samen veerkrachtig”, het thema van de 10-daagse verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief