LIEDEKERKE - Bedevaarders in de clinch met paters

C21

LIEDEKERKE - Bedevaarders in de clinch met paters

Editiepajot_liedekerke_kindje_jezus_van_praag_foto_re
Het Kindje Jezus van Praag. - Foto RE.

De traditionele bedevaart vanuit Liedekerke naar het beeld van het "Kindje Jezus van Praag" dreigt een stille dood te sterven. Volgens de organisatoren van de bedevaart zien de paters van de abdij in Tongerlo, waar het beeld staat, liever geen bedevaarders meer komen. De paters zelf ontkennen dat met klem.

Vanuit Liedekerke vertrekt ieder jaar, op de eerste maandag van juni, een grote bedevaart richting Tongerlo. Het gaat om een traditie die al meer dan tachtig jaar bestaat. Ook vandaag nog is de devotie voor het Kindje Jezus van Praag dermate groot, dat meer dan dertig bedevaarders zich spontaan inschreven.

Egmont De Neve: “Het beeld stond vroeger in de kloosterkerk van de Zusters van de Heilige Harten in Tongeren. Toen dat klooster vijf jaar geleden dicht ging, verhuisde het beeld naar de Norbertijnenabdij in Tongerlo. Toen zijn de problemen begonnen, want de paters schenken veel minder aandacht aan de devotie van het beeld. Kindje Jezus van Praag werd in een hoek van de kerk geplaatst en niet langer centraal achter het altaar, zoals bij de zusters het geval was. Enkele jaren geleden telden we nog meer dan tachtig bedevaarders. Vandaag zijn we nog met dertig. De paters van Tongerlo niet meteen te wachten op bedevaarders die het beeld vereren".

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Editiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief