LIEDEKERKE - Soep op de stoep tijdens de wekelijkse markt

LIEDEKERKE - Soep op de stoep tijdens de wekelijkse markt

2012-12-07_soep_op_de_stoep__19_ab
 
2019-12-03_soep_met_kiem
 
Affiche_soep_op_de_stoep__1_abc_jd
 

Een lekker kopje verse soep tijdende de wekelijkse markt op zaterdag 7 december. Waar krijgt een mens het warmer van? Waarom organiseert De federatie Liedekerke een soep op de stoep-actie? Omdat 1 op 7 Belgen in armoede leeft. Wist je dat? Waarschijnlijk niet. Want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn ze liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen?


Samen Tegen Armoede gaat de uitdaging aan om die taboes te doorbreken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies… Armoede is geen keuze maar een sneeuwbaleffect van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-ons-bed-show maar een complex verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan morgen ook jou, je collega, klasgenoot, buurvrouw of de winkelier om de hoek overkomen. Samen maken we werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting


Kom met vrienden, familie, collega’s, buren en voorbijgangers genieten van een kopje soep. Jouw vrije bijdrage voor een beker van onze lekkere soep gebruikt Welzijnszorg voor de strijd tegen armoede hier bij ons. Elke actie tegen armoede telt. Ook de jouwe!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 23 dec 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 dec 2020

archief