LIEDEKERKE - KWB Streekbierencafé trekt definitief deur achter zich dicht

LIEDEKERKE - KWB Streekbierencafé trekt definitief deur achter zich dicht

Streekbieren_cafe_kwb
 

Men weet eigenlijk niet precies hoelang het KWB-Kermis-café al bestaat, maar in ieder geval lang, heel lang. De eerste edities werden georganiseerd in de oude Parochiezaal, de refter van de meisjesschool Sint-Antonius. 

 

Willy Segers, wijlen Roger Cobbaert en vele andere bestuursleden, samen met hun familieleden, hebben dit alles op poten gezet. En het was een blijver. Elk jaar werd het een succes, en de organisatie, groter en groter. Het was er altijd een gezellige boel, waar alle KWB-sympathisanten naartoe kwamen om een lekker glas te drinken. Later kwam er ook nog de mogelijkheid bij om er een goeie pan spek met eieren te eten. Een fantastische, zeer succesvolle formule. Het was een echt KWB-succes, en dit zowel op zaterdag, zondag als maandag! 

 

Vele jaren ging deze formule met daverend succes door en dit werd ter harte genomen door zeer velen. Niet alleen de KWB-leden. Op kermiszaterdag, -zondag en -maandag wist je waar naartoe. In mijn herinneringen kwamen wij met de familie daar samen om nadien 'Deppestraut' op en afte lopen. Ja, op en af, da's Kermis Deppestraut. 

 

Maar na vele jaren moest de formule, noodgedwongen, aangepast worden wegens steeds minder helpende handen. De "jonge" krachten van weleer haakten (verstaanbaar) af en het nieuwe jonge geweld (wel met minder in aantal) moesten een nieuwe uitdaging aangaan. En zo ontstond het KWB-Streekbierencafé. De oude generatie keek toe ... en zag dat het goed was. 

 

Een nieuw uitdagend concept stond in de steiger en het is steeds een hele klus om zo'n KWB- Streekbieren-weekend te organiseren. Elk jaar was het ook een grote uitdaging om de mensen wat nieuwe soorten bier te laten proeven. Op een bepaald moment hadden we zelfs een assortiment van meer dan 50 bieren!! Man, man, man, .... wat een hoop. En het kermisweekend was natuurlijk steeds te kort om deze allemaal te kunnen degusteren. Je moest het volgende jaar wel terugkomen om de andere bieren te proeven. En zo werd het KWB-Streekbierencafé ook bij velen een echte kermis-klassieker. 

 

Toen het nieuwe Parochiehuis werd gebouwd hebben we daar ons succesverhaal verder gezet en nog meer uitgebreid! Er werd zelfs beslist om een extra tent bij te plaatsen om alle bezoekers een zitje te kunnen geven. Meer dan 300 stoelen ... en we hadden er nog te kort!!! 

 

Jaren gingen voorbij. De oude generatie, die de fakkel al volledig had doorgegeven, werd ouder, maar de jongeren van toen, zijn stilletjes aan de 'oude generatie van nu'. De voorbereidingen en uitvoering van dit cafeetje is zwaar en wordt zwaarder met de jaren. En een nieuwe jonge generatie is er niet om de vermoeide schouders te ontlasten. KWB- Liedekerke heeft eenzelfde probleem als zoveel andere organisaties: het vinden van vele organiserende en helpende handen. 

 

Toen we op maandag 7 oktober 2019 doodmoe en geradbraakt aan de afbraak en opkuis van ons cafeetje begonnen en even terugkeken op, weeral, een zeer zwaar weekend, hebben we besloten, met veel spijt in het hart, dat dit het laatste jaar was geweest van het KWB- Streekbierencafé en van het KWB-Kermis-Café toutcourt. Wij trekken definitief de deur van het KWB-Kermis-Café achter ons dicht. Gesloten!!! 

 

Bij deze willen wij alle helpers, die ons gedurende zovele jaren zijn komen helpen tijdens al deze kermis-cafés, van harte bedanken. Zonder hen hadden we het absoluut niet gekund. 

 

Mocht er iemand zich geroepen voelen om dit succesverhaal verder te zetten, dan zijn wij absoluut bereid om onze tips en tricks door te geven. Veel succes!!! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief