Boekenstoet neemt vliegende start in LIEDEKERKE

Boekenstoet neemt vliegende start in LIEDEKERKE

2019-11-30_startmoment_boekenstoet__20_ab
 
2019-11-30_startmoment_boekenstoet__3_ab
 
2019-11-30_startmoment_boekenstoet__10_ab
 
2019-11-30_startmoment_boekenstoet__18_ab
 

26 voorleesvrijwilligers, 16 deelnemende gezinnen, 33 voorleeskinderen Gemeente Liedekerke trekt samen met Provincie Vlaams-Brabant project Boekenstoet op gang. Boekenstoet, een voorlees-aan-huis project, heeft als doel anderstalige kinderen in hun vertrouwde omgeving te laten genieten van verhalen en zo leesplezier te bevorderen en extra taalprikkels te geven. Het is een nuttige aanvulling op de inspanning die binnen de schoolmuren wordt geleverd. Via dit project worden zowel kinderen als ouders gestimuleerd om Nederlands te spreken.

 

De bibliotheek sloeg de handen in mekaar met de integratiedienst en het Sociaal huis en zocht voorleesvrijwilligers en gezinnen met anderstalige kinderen die wat extra oefening en ondersteuning konden gebruiken. Maar liefst 26 vrijwilligers, waaronder een groot aantal middelbare schoolstudenten van IKSO Denderleeuw, stelden zich kandidaat. Ook de gezinnen waren enthousiast: 16 gezinnen nemen deel, goed voor in totaal 33 kinderen.

Op zaterdag 30 november ging het startmoment van Boekenstoet door. Eerst kregen de voorleesvrijwilligers een workshop met tips en tricks over voorlezen door Annelies van De Horizon vzw. Daarna verwelkomde schepen Hans Eylenbosch de vrijwilligers en gezinnen voor een interactief kennismakingsmoment met bijhorende receptie.

 

De Boekenstoetvrijwilligers en -kinderen zullen niet alleen voorlezen en luisteren, maar komen ook minimum één keer naar de bibliotheek om spelenderwijs de collectie te verkennen. Daarnaast wordt het Nederlands ook op andere manieren geoefend. Zo staat in het voorjaar van 2020 een gezamenlijke uitstap naar een musical gepland. In mei wordt deze eerste editie afgesloten met een slotfeest en diploma-uitreiking.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerci├źle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief