LIEDEKERKE - Het Festival van Vlaanderen als actor in cultuur

LIEDEKERKE - Het Festival van Vlaanderen als actor in cultuur

Het_fetival_van_vlanderen
 

Op zaterdag 21 december wordt het boek ‘Het Festival. Het Festival van Vlaanderen als actor in cultuur’ voorgesteld tijdens de WinterFloridylle in de Plantentuin van Meise, een evenement georganiseerd voor trouwe bezoekers van het Festival. Het boek is van de hand van Liedekerkenaren Francis Maes (professor muziekwetenschappen UGent) en Katia Segers (professor communicatiewetenschappen VUB).

Het boek biedt een rijk overzicht van de geschiedenis van het Het Festival van Vlaanderen. Het Festival van Vlaanderen speelt al meer dan een halve eeuw een hoofdrol in de Vlaamse cultuurwereld. Het bracht als eerste de wereldtop in de klassieke muziek en de podiumkunsten naar Vlaanderen.

Muziek en cultuur hebben iets mythisch, maar zijn eerst en vooral mensenwerk. Om een bloeiend cultuurlandschap te kunnen opbouwen, moeten muzikanten, organisaties en overheden krachtig en efficiënt samenwerken. Dit boek brengt voor het eerst het volledige verhaal van die samenwerking in het beoefenen, organiseren en uitstippelen van de culturele sector. Daarmee is het een unieke inkijk in het Vlaamse culturele pionierswerk van de voorbije 50 jaar.

Tijdens een vraaggesprek gemodereerd door Mien Bogaert, dramaturg van het Klarafestival, dat is gegroeid uit het Festival Van Vlaanderen, gaan Francis Maes en Katia Segers dieper in op de belangrijkste sleutelmomenten van de rijke geschiedenis van het Festival en duiden ze waarom het een belangrijke actor is kunnen worden in het cultuurleven in Vlaanderen.

 

Het boek is te koop in de boekhandel en online ( https://www.lannoo.be/nl/het-festival) en kost 49,90 euro. 


binnenkort verkrijgbaar in Standaard boekhandel  Stationsstraat 21, 1770 Liedekerke

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 feb 2020
Jacky Delcour | 05 feb 2020
Jacky Delcour | 02 feb 2020

archief