LIEDEKERKE - Hubert De Neys viert jubileum in 2020

LIEDEKERKE - Hubert De Neys viert jubileum in 2020

2019-12-20_hubert_de_neys_viert_jubileum___1_ab
 
2019-12-20_hubert_de_neys_viert_jubileum___9_ab
 
2019-12-20_hubert_de_neys_viert_jubileum___23_ab
 
2019-12-20_hubert_de_neys_viert_jubileum___29_ab
 

Ooit waren ze met dertien...authentieke Liedekerkenaren kennen zonder twijfel Bier- en Wijnhandel De Neys-Asselman in de opperstraat.

 

Dat kan ook moeilijk anders anders, de zaak is gevestigd sinds 1920. En dat betekent honderdjarig jubileum in 2020. 

 

Het waren eigenlijk de  grootouders ( van Hubert De Neys) Bernardus Guldemont en Maria Van Der Plas, die in 1920 het gebouw "Den Ouden Tassel" aan de diepestraat( intussen Opperstraat kochten.

 

Na de dood van Bernardus zette zijn schoonzoon Arthur de Neys met zijn dochter Gabrielle in 1945 de bierhandel verder en pasten zich aan de naoorlogse situatie aan.

 

Helaas stierf Arthur op 49- jarige leeftijd. Van zijn 5 kinderen was Hubert de oudste en besliste hij de zaak over te nemen, hoewel hij nog schoolgaande was droeg hij op jonge leeftijd de verantwoordelijk " zorgen voor".

 

Weinige mensen weten dat Hubert een opleiding en het daartoe gekende diploma "Brouwer" heeft! Een unicum in Liedekerke denk ik dan ook want ondertussen heeft Hubert 4 bieren op de markt gebracht. " Oud-tassels - Kleine Payott - Berrevoesj bier een eerbetoon aan de gemeente Liedekerke, en het Jubileum bier naar aanleiding van ons 100-jarig bestaan. 

 

Uiteraard was bier afhalen en leveren niet onze enige  bezigheid. Want...

 

Ondertussen leerde Hubert een liedekerkse schoonheid kennen: " Frieda Asselman" Ze kwam uit een zeer warm gezin waar liefde en koesteren centraal stond en dit klopte volledig bij Hubert zijn ideale vrouw. Ze had niet alleen de kennis, maar was ook beeldig mooi!. Ze ontpopte zich toch tot een koningin der verpakkingen, want in haar creaties zag je de liefde, de passie voor haar gezin.  Nergens kon iemand haar gelijke vinden. Haar creativiteit was prachtig. 

 

En met enige fierheid kunnen we zeggen dat ze nog steeds aanwezig is, want we hopen telkens opnieuw  iedere klant te  verbluffen met onze creaties, etalages en dergelijke,... voor haar!

 

Dank u wel beste klanten voor 100 jaar vertrouwen! Winkelen in je eigen buurt, bij je eigen handelaars in Liedekerke ! Alleen maar top en hop naar de volgende 100 jaar!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 feb 2020
Jacky Delcour | 05 feb 2020
Jacky Delcour | 02 feb 2020

archief