LIEDEKERKE - Nick Triest grote favoriet voor BK MX2

C21

LIEDEKERKE - Nick Triest grote favoriet voor BK MX2

Editiepajot_liedekerke_triest_dsv_services_repro_ep
Nick Triest (Foto : CDS Services)
 

Liedekerkenaar Nick Triest begint vrijdag als grote favoriet aan de eerste wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap motorcross in de MX2 klasse. Triest werd vorig jaar, bij zijn debuutjaar in de Inters klasse al vierde in de Radson MX2 Trophy (BK MX2).

Nu regerend Belgisch kampioen Jeremy Van Horebeek, Joël Roelants en Dennis Verbruggen in de MX1 klasse van het BK uitkomen, staan de schijnwerpers op Triest.  De 18-jarige houdt wel rekening met ervaren rijders zoals Jurgen Wybo en de Let Aigars Bobkovs.

Het zijn overigens drukke tijden voor Triest die afgelopen weekend in het Nederlandse Valkenswaard zijn eerste GP reed. De Shineray MX Team rijder maakte vooral indruk tijdens de kwalificatierace op zaterdagnamiddag. Als vierde gestart hing Triest een tijdje zesde vooraleer hij crashte en moeite had om de motor terug aan het lopen te krijgen. 

Op zondag eindigde Triest na een valpartij dertigste op 40 rijders in de eerste manche. In de tweede reeks toen het zandcircuit erg zwaar kwam te liggen werd Triest bij plaats 23 afgevlagd. Al bij al een matig positief bilan dus. In Beervelde mikt Triest wel op een podiumplek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2009
Bartel Jacobs
CDS Services
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief