LIEDEKERKE werkt samen met Vets For City Pigeons rond een duurzaam en diervriendelijk beleid voor het bestrijden van overlast door duiven

C21

LIEDEKERKE werkt samen met Vets For City Pigeons rond een duurzaam en diervriendelijk beleid voor het bestrijden van overlast door duiven

Aanpak_duivenpopulatie_liedekerke_foto_jacky__002_abc
Aanpak duivenpopulatie. Foto's © Jacky Delcour
 
Gestart_met_diervriendelijke_duivencontrole__3_
 
Gestart_met_diervriendelijke_duivencontrole_
 

Het gemeentebestuur werkt samen met Vets For City Pigeons rond een duurzaam en diervriendelijk beleid voor het bestrijden van overlast door duiven.

Het controlebeleid van Vets For City Pigeons is opgebouwd rond geboortebeperking. Via een voederdispenser in het Warandepark krijgen de duiven op een vast tijdstip de duivenpil, een maïskorrel gecoat met het contraceptief bestanddeel R-12, voorgeschoteld. De werking van de duivenpil is eenvoudig, omkeerbaar en veilig voor mens en dier.

Tegelijk krijgen duiven voedsel binnen en gaat hun gezondheid erop vooruit. Het project staat volledig onder de begeleiding van een ervaren dierenarts.

Dirk Lodewijk, schepen van dierenwelzijn, maakt er een punt van dat de wijze van beheersing van de duivenpopulatie in Liedekerke op een echt diervriendelijke wijze aangepakt wordt. 
“Dat we felicitaties van GAIA mochten ontvangen over deze aanpak, doet mij vermoeden dat we deze problematiek op de juiste manier aanpakken,” aldus de schepen.

Een eerste telling van het aantal duiven in Liedekerke gebeurde in het voorjaar 2020. De plaatsing van de voederdispenser zal plaatsvinden op 20 mei. Het project loopt tot eind oktober, het einde van het kweekseizoen. Tussentijds zullen er tellingen plaatsvinden om het effect van het project te monitoren.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 28 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief