LIEDEKERKE - Werken kunstgrasveld van start gegaan

C21

LIEDEKERKE - Werken kunstgrasveld van start gegaan

2020-06-15_kunstgrasveld_sportcomplex__3_ab
 

Maandagochtend 15 juni startten in alle vroegte de werken aan het gemeentelijk kunstgrasveld, waarvan voetbalclub VK Liedekerke de hoofdgebruiker is. De oude mat, die er ondertussen 15 jaar trouwe dienst op heeft zitten, werd er volledig afgeschraapt en zal met behulp van de ETV- gecertificeerde techniek van het Deense/Nederlandse bedrijf Re-Match op een milieuveilige manier worden afgevoerd. De kunstgrasmat zal in de fabriek via een geavanceerde scheidingstechnologie gescheiden worden in schone grondstoffen. Deze grondstoffen (zand, steunmateriaal, rubber en kunststofvezel) worden vervolgens gebruikt in nieuwe productiecycli, zoals de (her)aanleg van nieuwe kunstgrasvelden.

 

De komende dagen zal het Belgische bedrijf Lesuco de ondergrond voorbereiden op de nieuwe grasmat. Vervolgens zal het ongeveer 3 dagen duren om het nieuwe kunstgrasveld te leggen. In tegenstelling tot het oude veld, dat een kunstgrasmat van 6 cm had, zal de nieuwe mat 4 cm bedragen en een shock pad, of schokabsorberende onderlaag, hebben. Dit heeft, naast de dempende eigenschap, als voordeel dat de grasmat tweemaal zo lang meegaat.

 

De voorzitter van VK Liedekerke, Gunther Bockstal, wenst de goede samenwerking tussen de voetbalclub en de gemeente nogmaals te benadrukken en is tevreden met de snelle uitvoering van de werken, die de voetballende Liedekerkse jeugd, enkel maar ten goede zal komen.

 

Het einde van de werken is voorzien op 30 juni en momenteel loopt alles perfect volgens schema.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief