IKSO DENDERLEEUW breidt uit naar LIEDEKERKE

C21

IKSO DENDERLEEUW breidt uit naar LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_denderleeuw_ikso_foto_jacky_delcour
IKSO Liedekerke zal een aparte entiteit zijn in de gebouwen van het Sint-Gabriëlinstituut. - Foto's Jacky Delcour.
 
Editiepajot_liedekerke_denderleeuw_ikso_foto_jacky_delcour__1_
Editiepajot_liedekerke_denderleeuw_ikso_foto_jacky_delcour__3_
Editiepajot_liedekerke_denderleeuw_ikso_foto_jacky_delcour__2_

Vrijdag werd het nieuwe project “IKSO Denderleeuw breidt uit naar Liedekerke” toegelicht. Onder de meer dan tweehonderd aanwezigen de Vicaris van het bisdom van Mechelen, directie en raad van bestuur van IKSO en het Sint-Gabriëlinstituut, de staatsecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe, schepenen, broeders van het Sint-Gabriëlinstituut, Paters Kruisheren van Denderleeuw, enz.

Er waren toespraken van de voorzitter van het Sint-Gabriëlinstituut Jean Pollet en van de heer Cornelis van IKSO, gevolgd door een receptie met sfeervolle muziek en een hapje en een drankje.

In 1989 fusioneerden het Heilig-Kruiscollege en het Mater Dei Instituut in Denderleeuw tot het Instituut voor Katholiek Secundair Onderwijs. IKSO staat sinds het begin voor een school die kwaliteitsonderwijs biedt aan alle jongeren. Een team van ervaren en dynamische leerkrachten verzorgt dagelijks een hoogstaand studieaanbod uitdagingen voor de knappe koppen, remediëring en individuele begeleiding.

IKSO heeft aandacht voor de volledige ontwikkeling van onze jongeren om hen te leren leren, te leren kiezen en te leren leven. Dat er ook veel aandacht gaat naar de creativiteit van de leerlingen, bewijzen de druk bezochte culturele manifestaties, zoals de Muzikale Avonden en toneelvoorstellingen.

Vanaf het schooljaar 2009-2010 breidt IKSO haar jarenlange succes in Denderleeuw uit naar een nieuwe vestigingsplaats in Liedekerke. Conform haar eigen pedagogisch project en haar eigen methodiek zal IKSO op haar nieuwe site (in de gebouwen van het Sint-Gabriëlinstituut in Liedekerke) een ASO-, TSO- en BSO-gericht studieaanbod verzorgen voor de eerste 2 jaar van het secundair onderwijs. Het zal voortaan dus mogelijk zijn om ook in Liedekerke Latijnse en Moderne Wetenschappen te volgen in de eerste graad van het secundair onderwijs.

IKSO Liedekerke zal een aparte entiteit zijn in de gebouwen van het Sint-Gabriëlinstituut met eigen faciliteiten: ingang, speelplaats, lokalen en de gekende IKSO-aanpak. De leerlingen van IKSO Liedekerke zullen zich met grote zorg kunnen ontplooien in een beschermde omgeving.

IKSO wil de inwoners van Liedekerke en omstreken tegemoet komen en in hun achtertuin katholiek secundair onderwijs te organiseren. Dit zal de horizon verruimen en voor iedereen een verrijking zijn. IKSO Denderleeuw zal in Liedekerke in de eerste graad aanbieden met als basisopties Handel, Latijn, Moderne Wetenschappen, Mechaniek.-Elektriciteit.

IKSO Middenstraat 10, 9470 Denderleeuw
Sint-Gabriëlstraat 152, 1770 Liedekerke 053 66 60 29
www.ikso.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief