Kermis Opperstraat LIEDEKERKE kijkt uit naar 2021

C21

Kermis Opperstraat LIEDEKERKE kijkt uit naar 2021

2019-10-05_kermis___jaarmart__4_a
© Jacky Delcourt
 

Geen Kermis Opperstraat en jaarmarkt in Liedekerke dit jaar. Het lijkt onwezenlijk, maar het college van burgemeester en schepenen, in overleg met onze politiezone TARL, besliste gisteren om de organisatie van de kermis en jaarmarkt tijdens het eerste weekend van oktober niet te laten doorgaan in 2020.

 

De kermis en jaarmarkt lokt elk jaar duizenden bezoekers naar Liedekerke. Alle Liedekerkenaren kijken uit naar dit ultieme feestweekend, een totaalbeleving die ook ver buiten de gemeentegrenzen veel aantrek heeft. Ieder jaar opnieuw is dit het belangrijkste en grootste evenement in onze gemeente.

 

De coronacrisis maakt het ons dit jaar niet gemakkelijk. Na het onderzoeken van verschillende alternatieven en het evalueren van alle te nemen veiligheidsmaatregelen, hebben we gisteren uiteindelijk de moeilijke knoop doorgehakt om dit jaar geen kermis en jaarmarkt te organiseren. Geen eenvoudige beslissing, maar uiteindelijk wel een realistische en veilige uitkomst.

 

Verschillende factoren, zoals de moeilijke controleerbaarheid van het maximale bezoekersaantal, de vrij smalle feestzone in de Opperstraat, de complexe mix van attractiehouders, handelaars, horeca, verenigingen, de hoge handhavingsgraad van alle maatregelen op en rond de feestsite (enkel bediening aan tafel, beperking aantal bezoekers op de kermis en ook in een café/tent, …), etc. hebben er toe geleid dat we als gemeentebestuur liever uitkijken naar een meer stabiele situatie om Kermis Opperstraat te organiseren.

 

Wij beseffen dat dit voor de Liedekerkenaar, en zeker ook voor de foorkramers, onze handelaars en verenigingen, geen prettig nieuws is, maar we hopen op begrip.

 

Het gemeentebestuur zal dit najaar wel blijven inzetten op kleinschalige en controleerbare evenementen, en ook de clubs en verenigingen verder op weg helpen om hun activiteiten terug te laten opstarten. Want Liedekerke doet ontmoeten, daar gaan we nog altijd voor, al zal de ontmoeting dit jaar jammer genoeg niet op de jaarlijkse “op en af” van de Opperstraat zijn, aldus burgemeester Steven Van Linthout.

 

Het gemeentebestuur kijkt alvast uit naar het weekend van 1 tot 4 oktober van volgend jaar en hoopt ten zeerste dat de situatie er tegen dan hoopvoller uitziet voor de organisatie van de kermis en jaarmarkt.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief