Terugblik op een geweldige (coronavrije) zomer in LIEDEKERKE

C21

Terugblik op een geweldige (coronavrije) zomer in LIEDEKERKE

Zomerschool__002_ab
 

De zomer van 2020 zag er anders uit dan andere jaren: geen speelstraten, geen buurtfeesten, geen (gemeentelijke) evenementen en de barbecues werden aangestoken voor kleine bubbels in plaats van grote groepen familie en vrienden. Gelukkig konden de kinderen van Liedekerke wél volop spelen op Vakantiekampen en Zomerschool!

 

‘Hoewel we met veel coronaregels rekening moesten houden, verliepen de Vakantiekampen vlekkeloos,’ zegt Johnny Van Droogenbroeck, schepen van o.a. jeugd in Liedekerke. ‘Bij de voorbereidingen kregen we regelmatig mails en telefoontjes van bezorgde ouders, maar de jeugddienst heeft de kampen voorbereid, zodat alles coronaproof kon doorgaan’. Vakantiekampen Liedekerke gingen door van 1 juli tot en met 31 augustus: meer dan 330 kinderen hebben naar hartenlust kunnen spelen in een veilige bubbel, elke week in een ander thema.

 

Ook de twee weken Zomerschool, het taalkamp waarin kinderen oefenen en spelen met focus op het Nederlands, verliepen vlekkeloos. ‘Door de sluiting van de scholen hadden heel wat kinderen een taalachterstand opgelopen. Via doorverwijsbrieven motiveerden de scholen kinderen in te schrijven voor Zomerschool, waardoor er dit jaar 87 kinderen op een speelse manier Nederlands hebben geoefend’, weet schepen van integratie, Hans Eylenbosch.

 

De dienst samen leven, waaronder de jeugd- en integratiedienst vallen, bedanken graag alle begeleiders en animatoren voor hun creativiteit, alle ouders voor het vertrouwen in de organisatie, maar het meest van al de kinderen om een glimlach op onze gezichten te toveren door hun zorgeloze plezier en enthousiasme!

 

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief