LIEDEKERKE - G-sport proeftuin

C21

LIEDEKERKE - G-sport proeftuin

G-sport_schaatsen_likert__4_ab
 
G-sport_schaatsen_likert__28_ab
 
G-sport_schaatsen_likert__15_ab
 
G-sport_schaatsen_likert__17_ab
 

In het aanbod G-sport is van de ijssporten enkel sledgehockey écht gekend. Het is ijshockey voor mensen met een beperking aan de onderste ledematen. Een spectaculaire en intense sport met enkele mooie clubs in Vlaanderen. Sledgehockey staat ook op het programma van de Paralympische Winterspelen. Verder is dat aanbod binnen de G-sporten vrij beperkt.

 

Sport Vlaanderen zet nu in op het uitrollen en het verbreden van dat aanbod. Niet enkel op het competitieve en binnen de bestaande disciplines, maar zeker ook op de ontwikkeling van een leuk en kwalitatief G-schaats- en beweegaanbod; 

 

De Proeftuin G-sport die nu in Sport Vlaanderen Liedekerke wordt uitgebouwd kijkt dan ook wat verder. Niet enkel voor G-sporters met een fysieke beperking, ook voor G-sporters met een mentale beperking. Niet enkel voor competitie, maar ook voor recreatie. Niet enkel disciplinegericht, maar zeker met ook op allerhande beweeg- en spelvormen op het ijs.

 

Sport Vlaanderen Liedekerke ontvangt reeds jaren schaatsers uit MPI’s of instellingen waar deze doelgroep sporters verblijft. Zelfs zo’n 1.400 per seizoen. Daar zijn we trots op, maar een échte gerichte werking was er niet.

 

Vorig jaar, 2019,  werd in Liedekerke de G-sportclub GSSL opgericht. G-Sport Schaatsen Likert. Met volle steun van Sport Vlaanderen begint deze club met… één lid. Maar het is een begin. Na twee weken komt een tweede kandidaat G-sporter een kijkje nemen… Ondertussen zijn ze met twaalf.

 

De club wil álle mensen met een beperking, van welke vorm dan ook, de kans geven om te sporten, te schaatsen of van de beleving op het ijs te genieten. In eerste instantie wordt er gewerkt op een louter recreatieve basis, ook in samenwerking met de clubs die in Sport Vlaanderen Liedekerke actief zijn, maar er wordt luidop gedroomd van een G-sport competitie schaatsen in de toekomst.

 

GSSL draait op een tiental vrijwilligers die de club leiden en de activiteiten ondersteunen en op drie lesgevers. Vrijwilligers, lesgevers en personeelsleden van Sport Vlaanderen Liedekerke scholen zich bij in G-sport, onder meer via de opleidingscursussen van de Vlaamse Trainersschool.

 

Vorige zaterdag organiseerde GSSL samen met Sport Vlaanderen Liedekerke een eerste introductiedag. Een succes en een prima start.

 
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief