LIEDEKERKE - 70ste huwelijksverjaardag Mr Frans Timmermans en Mvr Maria De Luyck

C21

LIEDEKERKE - 70ste huwelijksverjaardag Mr Frans Timmermans en Mvr Maria De Luyck

Mr_frans_timmermans_en_mvr_maria_de_luyck__1_a
 
Mr_frans_timmermans_en_mvr_maria_de_luyck__2_a
 
Mr_frans_timmermans_en_mvr_maria_de_luyck__4_a
 

Voor Frans Timmermans begon het allemaal als 19-jarige jongeman toen hij in de jaren 20’ mocht proeven van het uitgaansleven. In die tijd dansten de jongens met elkaar alsook de meisjes. Na de eerste dans vroegen de jongens, de meisjes ten dans.  Daar Frans zo graag danste waren ze iedere zondag op post.

 

Op een zekere zondag, ging Frans op 25-jarige leeftijd samen met zijn vriend naar De Nieuwe Zaal in Liedekerke. Plots zei mijn vriend: “zie ginder van voor in de zaal staan 2 meisjes; willen wij daarmee eens gaan dansen?”.  Frans antwoordde mondig ja, ik vraag degene die links staat en gij de andere. Het waren twee zussen met hetzelfde kleed aan. Na twee dansen zeiden de meisjes al gauw: ”merci” en lieten U dan gerust, maar Frans liet het niet zover komen en zei tegen haar : “gij danst heel goed; willen wij nog even voort dansen?”  Maria zei direct ja.

 

De volgende zondag was iedereen weer van de partij en werd er de hele avond gedanst.  Tijdens het dansen vroeg Frans aan Maria of ze de volgende zondag ook terug kwam, maar Maria zou dan naar de Zaal Vrede te Denderleeuw gaan. Deze zaal was een eindje verder vanwaar Maria woonde. Er was toen geen verlichting en er stonden geen huizen.  Maria was een beetje angstig, dus spraken ze af aan de horlogewinkel om dan tezamen te gaan dansen in Denderleeuw.  

 

Op een zondag was Frans aan de horlogewinkel aan het wachten op Maria. Ze waren onderweg om te gaan dansen. Toen het koppeltje bijna aan de oude Dender was, zei Frans tegen Maria: “ Ik heb gans de week aan U gedacht’’. Ik denk dat ik op U verliefd ben” en Maria antwoordde: “Ik denk juist hetzelfde.” De vlammen sloegen over en er werd voor de eerste keer gezoend.  

 

Na 2 jaar verkering, tijdens Kermis Deppestraat vroeg Maria aan Frans:
“Wanneer zouden wij trouwen?”. Frans wou nog een jaartje wachten, omdat hij graag nog eens uitging. Uiteindelijk is het koppel op 27.09.1950 in het huwelijksbootje gestapt. Op de trouwdag zaten Maria en haar familie te wachten op Frans die maar niet afkwam. De Schepen maakte de familie ongerust door te zeggen: “ja, het is niet de eerste die net voor de trouw, zijn schip afveegt….”. Mits enige vertraging arriveerde Frans met een boeket bloemen die hij met de fiets gaan halen was in Hekelgem. 

 

De dag na het Burgerlijk huwelijk, werd het huwelijk bezegeld in de kerk te Denderleeuw.  Dit werd dan gevolgd met een groot familiefeest, waar er een groot varken werd geslacht. Frans bleef niet bij de pakken zitten en uit het huwelijk van onze twee tortelduifjes komen twee jongens voort. Inmiddels zijn er ook al vier kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

 

Op maandag 28 september vierde het koppel hun 70jarig huwelijk. De kinderen en enkele kleinkinderen waren present. De champagne werd rijkelijk uitgegoten en de taart werd met veel smaak opgegeten. Het koppel kreeg daarbij ook nog vele felicitaties van o.a. de burgemeester van Denderleeuw (online), de directie en het team Koriander & Marjolein. 

 

Maria verblijft nu op Sint-Rafael  in residentie Sara waar zij door het personeel liefdevol omringd wordt en Frans woont nog alleen thuis in Denderleeuw. Ondanks de afstand, blijft de liefde onbreekbaar.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief