GO! Atheneum LIEDEKERKE verklaart de oorlog aan Corona met SaLSa als wapen

C21

GO! Atheneum LIEDEKERKE verklaart de oorlog aan Corona met SaLSa als wapen

Thumbnail_225447a6-d98c-424a-9b44-c4d2878db00a
 
54cfeecc-7c97-444a-b2af-ce036687cdd9
092b9e69-5a3b-4be7-8497-70b361f15b27
481ce0ed-a010-4eda-8bbc-1d530b96852c
B5fd87d4-ba39-46d9-bd0a-29324d786d69_2
Bea127f4-522a-485d-8e55-63077b55256f

Het GO!AL zet SaLSa in om de Covid 19 pandemie een halt toe te roepen. België kleurt rood. De dagelijkse cijfers stijgen dagelijks en deze keer vooral bij jongeren. De school wil zijn steentje bijdragen om deze onzichtbare vijand te verslaan. Samen tegen Covid 19 met een Corona-proof school. 

 

SaLSa 

Nee, de jongeren van het GO!AL leren niet dansen, maar ‘Samen Leren Samenleven’, het motto van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. In onze steeds meer diverse samenleving is burgerschapseducatie, één van de vakoverschrijdende eindtermen, en heel belangrijk. Onze leerlingen moeten leren verantwoordelijkheid te nemen. We laten onze leerlingen zoveel mogelijk zelf een verantwoorde straf kiezen, en ze zijn bijzonder streng voor zichzelf bijvoorbeeld een dagje helpen met de klusjesmannen (nadien hebben ze veel meer respect voor het zware beroep van klusjesman). 

 

Bestrijden pandemie 

Wij merken dat opvoeden steeds vaker wordt doorgeschoven naar de school. De burgers van de toekomst vormen is dus een primaire taak van de school geworden. Na klachten van buurtbewoners, leerkrachten, … en de onheilsberichten over de Corona-cijfers, besluit het GO!AL dat er iets moet gebeuren om de jongeren te sensibiliseren. Tot nu toe is de ernst van de pandemie voor ons onzichtbaar. Iedereen is ondertussen Corona-moe. De lockdown ligt reeds een tijd achter ons. 

 

Stappenplan 

Er werd een stappenplan uitgewerkt. Nultolerantie als het over de 5 basisregels tegen Corona gaat. Er werd een stappenplan uitgewerkt. Strikte opvolging, sensibilisering en herhaling zijn de sleutelwoorden in deze strijd. De directie heeft deze nieuwe aanpak in alle klassen persoonlijk toegelicht. Er is een verscherpt toezicht. Bij het herhaaldelijk overtreden van de Coronaregels worden de leerlingen uit de les verwijderd en in quarantaine geplaatst op school tot ouders komen voor gesprek. We hopen op deze manier onze leerlingen te bereiken en een verschil te maken. 

 

Affichecampagne 

Na de vele onduidelijke communicatie van politici en experten probeert GO!AL de voornaamste wapens in de strijd tegen Corona aan de jongeren duidelijk te maken. Via 5 affiches worden de maatregelen uitgelegd op maat van de jongeren, humoristisch, realistisch en zeer herkenbaar. Kortom de vijf belangrijkste regels visueel voorgesteld, met een portie humor en versterkt door een uitleg in mensentaal die voor iedereen duidelijk is: mondmaskers, handhygiëne, social distancy, contactbubbels en risicogroepen vermijden. De affiches worden uitgebreid verspreid in Liedekerke en omstreken op school, in het gemeentehuis, bij de detailhandel, bij artsen en apothekers. GO!AL gaat voor maximale zichtbaarheid. De jeugd leest geen kranten meer of kijkt geen journaal meer. Maar jongeren bereik je vooral via sociale media. Daarom wordt de GO!AL campagne ook verspreid via allerlei kanalen zoals facebook, Instagram, Twitter, … 

 

Helden 

Via deze strijd tegen Corona wil het GO!AL zijn steentje bijdragen in de strijd tegen deze pandemie. Zonder de vele helden die onze maatschappij doen verder draaien zouden we deze strijd zeker verliezen. Daarom een welgemeende ‘dankjewel’ aan al die mensen zoals verpleegkundigen en artsen, vuilnisophalers, brandweer, politie, vrachtwagenchauffeurs, postbodes, winkelbedienden, … en zeker niet te vergeten onze leerkrachten! 

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief