Kunstschaatsclub Heuvelkouter LIEDEKERKE presteert sterK op het Vlaams Kampioenschap

C21

Kunstschaatsclub Heuvelkouter LIEDEKERKE presteert sterK op het Vlaams Kampioenschap

B__lana_lef__vre_podium
 
Dimitri_christakis
 
Junior
 

Na een onderbreking van 2 jaar door corona kon er afgelopen weekend opnieuw een Vlaams Kampioenschap Kunstschaatsen georganiseerd worden. Deze maal  in Deurne. De club uit Liedekerke  kan daar met grote tevredenheid op terugblikken want in  drie van de zes categorieën hadden zij leden op het podium. 

 

Bij de Basic Novices behaalde de elfjarige Bélana Lefèvre uit Affligem de titel. Dit was een mooie bevestiging van de grote progressie die ze in de afgelopen maanden maakte onder de begeleiding van haar coach Lisa Van Genck.

 

Bij de Advanced Novices wist de 15 jarige Dimitri Christakis uit Schepdaal zijn zenuwen onder controle te houden en met een geslaagde drievoudige sprong  zijn favorietenrol helemaal waar  te maken. 

 

Bij de Junioren moeten er twee programma’s geschaatst worden, een korte en een lange kür. Na de korte kür stond Maite Van Mulders 3de maar met een sterke prestatie in de lange kür kroonde zij zich tot  Vice-Vlaams Kampioene op minder dan 5 punten van de nummer één. Ook Kyana Menalda uit Liedekerke gaf  het beste van zichzelf. Zesde van de korte kür zette zij alles op alles in de lange kür waarin ze derde werd en zo uiteindelijk op een mooie 4de plaats eindigde. Hun coach Kevin Van der Perren was dan ook  terecht trots op zijn  drie pupillen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief