LIEDEKERKE - De Wereldwaterdag bij de school De Knipoog in Liedekerke

C21

LIEDEKERKE - De Wereldwaterdag bij de school De Knipoog in Liedekerke

A_liedekerke_school_de_knipoog
Kinderen doen een waterdansje. Ingezonden foto
 
De Wereldwaterdag@school op dinsdag 22 maart ging niet onopgemerekt door in de kleuter- en lagere school De Knipoog in Liedekerke. De school gaat verschillende challenges aan: plant een boom, bescherm een boom, eer een boom én eet minder vlees. Op Wereldwaterdag kwamen alle kinderen in het blauw gekleed naar school. Er werden waterdruppels gehangen in een boom op het pleintje in samenwerking met de milieudienst van Liedekerke. Er werd zelfs door een180 kinderen een waterdansje geplaatst. Een initiatief komt van Join For Water, Goodplanet en BOS+.
 
 
 
Op Wereldwaterdag, staat de schooldag voor ruim 3.500 leerlingen in het teken van water en bos. Want zonder bomen, geen water! 33 Vlaamse scholen gaan daarom de uitdaging aan om bomen en water te beschermen, zowel hier als in het Amazonewoud. Want ook door onze consumptie van onder meer chocolade, vlees en palmolie staan onze bossen en watervoorraden onder druk. In Liedekerke komen die dag alle kinderen van de kleuter- en lagere school Knipoog in het blauw gekleed naar school. Ze nemen er deel aan een waterwandeling en zullen al zingend en dansend rond een boom Wereldwaterdag vieren. Werelwaterdag@school is een initiatief van de ngo Join For Water en de organisaties GoodPlanet en BOS+.
 

Bomen en water? De link is niet ver te zoeken. Bomen vangen water op, verdampen het, zuiveren het, vertragen het en zorgen zo voor minder overstromingen en erosie, vochtige lucht, verkoeling van de omgeving én proper water. Toch worden bomen en bossen overal bedreigd. In Vlaanderen moeten ze vaak wijken voor de druk van de steden en dorpen. In tropische gebieden worden bossen dan weer bedreigd door de productie van vlees en andere producten. Dit is niet alleen nefast voor de natuur daar, maar ook voor ons. Ook werden er zowel een appel- als een perenboom geplant op school. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief