De opbrengst van de vierde editie van allemaal warm rockt LIEDEKERKE werd uitgereikt aan de twee goede doelen

C21

De opbrengst van de vierde editie van allemaal warm rockt LIEDEKERKE werd uitgereikt aan de twee goede doelen

Scherm__afbeelding_2024-02-02_om_11
 

 In het prachtige nieuwe gebouw van woonverzorgingscentrum De Valier is woensdagavond in Liedekerke de opbrengst van de vierde editie van allemaal warm rockt uitgereikt aan de twee goede doelen waar de organisatie nu al enkele jaren mee samenwerkt. De voorzitters van deze benefietorganisatie, Riet Stockmans en Hans Jünger, ontvingen een delegatie van vzw De Valier en van het MPC-Sint-Fransiscus om aan elkéén een symbolisch grote kartonnen cheque te overhandigen.

 
Hans: Het parcours van deze laatste vierde editie lag deze keer uitzonderlijk bezaaid met verschillende problemen en een paar tegenvallers. Niet alleen de kaartenvoorverkoop viel serieus tegen in onze tradioneel goed scorende verkooppunten, ook de ontvangen giften zijn na Corona nooit meer hetzelfde geweest, wat maakt dat we met veel minder middelen een programma hebben moeten inéén boksen zonder echte grote headliners.
Vorig jaar hadden we o.a. nog de zeer bekende vlaamse zangers Jo Vally en Garry Hagger en Sergio op het programma, dat zijn echte grote publiekstrekkers, deze keer was dat niet het geval, ons karig budget liet dit echt niet toe.
Riet: Daar komt nog bij dat het in die periode uitzonderlijk slecht weer was en dat er zelfs een deel van een autostrade afgesloten was wegens wateroverlast wat maakt dat het enorm moeilijk was om een deel van ons publiek en onze artiesten naar Liedekerke te krijgen.
Hans: Ook de algemene onkosten gingen door het lint, niet alleen zijn alle dranken en spijzen opgeslagen maar zijn er voor ons ook serieuze nieuwe kosten bijgekomen. Om u een impressie te geven: vroeger betaalde de Gemeente Liedekerke onze Unisono (Sabam), sinds vorig jaar is die steun plots weggevallen, dat is dus een extra kost van 5.000 € voor 2022 en 2023 samen, als je weet dat de techniek ook zoiets kost dan is de rekening vlug gemaakt en dan hebben we het zelfs nog niet over alle andere onkosten van zo een driedaags muziekfestival gehad.
Riet: Spijtige zaak dat wij die auteursrechten nu moeten betalen en een streep door de rekening dus, zeker als je weet dat de zaal van geen kanten opgekuist was en dat de wc’s al maanden buiten gebruik waren, dat laatste is dan wel nog, dank zij een beetje protest van onze kant, in orde gekomen.
Hans: Het voordeel was dan wel weer dat het er voor onze vele medewerkers dit jaar heel ontspannen aan toe ging achter de kassa’s en de bar, dat was vorig jaar wel wat anders toen er een veel grotere opkomst was en we allemaal links en rechts hebben moeten inspringen en bijspringen.
Riet: Ook ons publiek heeft er met volle teugen van genoten, geen overvolle zaal en dansvloer, er was zelfs ruimte voor een polonaise waar mensen met een rolstoel in mee deden en toen Coco Junior optrad heeft hij met veel gemak al zingend zich door de zaal kunnen begeven, wat overigens enorm gewaardeerd werd door het aanwezige publiek.
Hans: We mogen ook niet vergeten dat zo een driedaags muziekfestival met al die vlaamse artiesten en covergroepen, al of niet nieuw in de branche, een platform en soms zelfs een springplank is voor verschillende onder hun.
Alle artiesten zijn ons steeds heel dankbaar dat ze met zo een technisch perfecte installatie kunnen aantreden en gefilmd worden door een hele crew van supertechniekers.
Riet: Ondanks alle extra probleempjes van de laatste editie, zijn we vandaag toch nog een beetje fier dat we aan onze twee goede doelen in totaal een bedrag kunnen afgeven van 5.000 €, hetzij 2.500 € aan elke instelling.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief