LIEDEKERKE - Misverstanden rond het "weigeren" van Anderstalige kinderen op de speelpleinwerking

LIEDEKERKE - Misverstanden rond het "weigeren" van Anderstalige kinderen op de speelpleinwerking

Speelpleinwerking_liedekerke_foto_jacky_delcour
 
Speelpleinwerking_liedekerke_foto_jacky_delcour__1_
Speelpleinwerking_liedekerke_foto_jacky_delcour__2_
 

De Liedekerkse speelpleinwerking kwam met een negatief beeld in het nieuws. De gemeente Liedekerke wenst te reageren op de persberichten aangaande de wijzigingen in het huishoudelijk reglement van de speelpleinwerking. Wat betreft Anderstalige kinderen voert Liedekerke op het vlak van haar gemeentelijke speelpleinwerking een tweesporenbeleid, en heeft recent op dit punt een tweetal initiatieven ondernomen: een aanpassing van het reglement inzake de gemeentelijke speelpleinwerking en een project tot het bevorderen van de integratie van Anderstaligen in de speelpleinwerking.

het reglement thans voorziet dat:
•          kinderen die deelnemen aan de gemeentelijke speelpleinwerking minstens een band dienen te hebben met Liedekerke In het verleden kwam er zelf kinderen uit Brussel, van familieleden, vrienden, enz.…
•          de hoofdmonitor van de speelpleinwerking anderstalige kinderen kan (en niet: moet) weigeren die het Nederlands niet machtig zijn, juist om te vermijden dat er zich veiligheidsproblemen zouden kunnen stellen als gevolg van het niet begrijpen van richtlijnen
Het bestaat er juist in de Anderstalige kinderen beter te integreren in de speelpleinwerking en dit door het bevorderen van onder meer een verhoogde communicatie en begeleiding. In het kader van dit tweede luik heeft de gemeente Liedekerke een subsidieaanvraag ingediend (het zogenaamde project 'Zomerscholen'), die vorige week goedgekeurd werd door de bevoegde Vlaamse minister. Dit project start in juli-augustus 2008.
Daarenboven volgden de monitoren net voor de paasvakantie ook een workshop 'Hoe omgaan met Anderstalige kinderen op het speelplein', georganiseerd door ervaren instructeurs van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2008
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerci├źle partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief