DROGENBOS 40 Jaar Dansgroep DoSiDo wordt gevierd

C21

DROGENBOS 40 Jaar Dansgroep DoSiDo wordt gevierd

Editiepajot_bart_devill___dosido_drogenbos
Ingezonden foto
 

 Dansgroep DoSiDo uit Drogenbos werd in 1983 opgericht en bestaat dus 40 jaar. Uiteraard gaat dit niet onopgemerkt voorbij en dit wordt dan ook op een passende wijze met een schitterend optreden gevierd. Afspraak zaterdag 4 mei om 19u in G.C.de Moelie in Linkebeek…..

 

Onder het  thema “40 Jaar Framily” wordt men in de Moelie meegevoerd  in een inspirerend liefdesverhaal dat 40 jaar geleden begon en nog steeds springlevend is. Iedereen, van jong tot oud, ontdekte de magie en de warmte die DoSiDo uitstraalt. Meer dan 50 dansers zullen er het beste van zichzelf geven. Wil je er bij zijn?! Bestel dan vlug kaarten, de zaal is bijna uitverkocht! Hoe het allemaal begon?.....Waar konden we beter gaan aankloppen om wat meer te weten te komen over de jubilerende vereniging dan bij Nouche Sents : zowel van het verleden als het heden…..Zij stond immers mee aan de wieg van DoSiDo en is er vandaag nog steeds volop bij betrokken en hoe!..... Het mag ook worden gezegd: het is van goudwaarde dat er nog inwoners van de gemeente zijn die zich belangloos inzetten om het leven op te vrolijken en aangenamer te maken. En dit is hier dus duidelijk het geval!.....  Nouche: “Oorspronkelijk begonnen wij met een volksdansgroep waar kinderen vanaf 3 jaar terecht konden. Hoeveel er al zijn komen dansen bij DoSiDo valt moeilijk te zeggen, maar dat zullen er zeker meer dan 2.000 zijn! “ Om zo een groep de kans te geven te dansen heb je toch kunnen gebruik maken van meerdere zalen en/of lokalen?  “ Dat is ook zo, we dansen inderdaad in  verschillende zalen ,nl. in GC de Moelie te Linkebeek en in Drogenbos de Gemeentelijke feestzaal, zaal De Regenboog en de Passage.”

 

 Inmiddels is ook dochter Elke er komen bij zitten en zij vult aan: “Maar ook voor volwassenen was er een aanbod voorzien. En dit zorgde voor een positieve stimulans. Doorheen de jaren zijn we wel gegroeid en uitgebreid waardoor we nu niet alleen verschillende groepen hebben en leeftijdscategorieën, maar ook diverse dansstijlen. Uiteraard moet een en ander in handen gehouden worden en begeleid door docenten die van wanten weten en dit is ook zo. Ook werd met voorkeur uitgekeken naar mensen die DOSiDo al kenden…”En dan zijn er uiteraard nog Elke en Nouche zelf. Elke werd dankzij haar mama(Nouche) al heel vroeg betrokken in de wereld van de dans. Haar eerste echte danspassen zette ze  op vierjarige leeftijd en in februari 2007 behaalde zij het diploma dansdocent. Nouche gaf enkele jaren geleden haar voorzitterschap door aan Elke, maar lesgeven blijft ze met veel plezier doen. Dansen is voor haar heel ontspannend en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Beiden zijn het er over eens: “ Het blijvend succes van DoSiDo? Er is geen verschil in aanpak van 40 jaar geleden en vandaag. Plezier staat nog steeds voorop en iedereen is bij ons welkom. Onze dansers komen zowel van Drogenbos als omliggende buurgemeenten: Ukkel, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Linkebeek!”  Wie nog meer wil weten of komen dansen? Vandaag is het jongste dansertje 2,5 jaar, de oudste 70! Opvallend is ook dat DoSiDo overwegend vrouwelijk is. Niettegenstaande de meerderheid Franstalig is, worden de lessen in het Nederlands gegeven. Men leert hier niet alleen dansen, men is ook akkoord de kennis van het Nederlands te verbeteren! Elk nieuw lid krijgt één T-shirt gratis. DoSiDo T-shirt(10 euro) & pull(35 euro) kunnen besteld worden per email. Het lidgeld bedraagt 100 euro. Meer info via info@dosido.be en Nouche Sents 02/377.12.31 .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief