Veilig fietsen langs drukke Humaniteitslaan in DROGENBOS

C21

Veilig fietsen langs drukke Humaniteitslaan in DROGENBOS

Scherm__afbeelding_2024-09-20_om_17
 
De Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos steekt in een nieuw jasje. Het Agentschap Wegen en Verkeer legde er een afgescheiden fietspad, een nieuw voetpad, waterdoorlatende parkeerstroken en een veilige oversteekplaats aan. De voorbije twee weken werd ook het wegdek vernieuwd. Alle werken zijn ondertussen afgerond en de Humaniteitslaan is opnieuw open in beide rijrichtingen. 
Fietspad afgescheiden van auto- en vrachtverkeer
Aan de westkant van de Humaniteitslaan legde Wegen en Verkeer een breder enkelrichtingsfietspad aan. Het nieuwe fietspad is nu gescheiden van het autoverkeer door een groen- en parkeerzone. Voor fietsers die vroeger op een smal fietspad vlak naast het auto- en vrachtverkeer van en naar de industriezone moesten rijden, is het daardoor een stuk aangenamer en comfortabeler fietse
Nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetganger
Ter hoogte van de W. A. Mozartlaan zorgt een nieuwe oversteekplaats voor veilige oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers over de drukke Humaniteitslaan. De bushalte ‘Mozart’ kreeg daarnaast een verhoogd perron zodat alle gebruikers van het openbaar vervoer comfortabel op en af de bus kunnen stappen.
Vernieuwing rijweg als sluitstuk van de werken
In een laatste fase van de werken werd de rijweg in de W. A Mozartlaan en de Humaniteitslaan vernieuwd. Door het vele (vracht)verkeer dat dagelijks de industriezone doorkruist was een opfrisbeurt dringend nodig. Lokaal werd de fundering verstevigd en de volledige projectzone kreeg tot slot ook een nieuwe asfaltverharding.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 19 aug 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief