Asfalteringswerken op Verlengde Stallestraat DROGENBOS bijna klaar

C21

Asfalteringswerken op Verlengde Stallestraat DROGENBOS bijna klaar

Scherm__afbeelding_2024-09-30_om_09
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte afgelopen zomer met asfalteringswerken op en rond de Verlengde Stallestraat (N261) in Drogenbos. De eerste 2 fasen zijn in augustus afgerond, vanaf maandag 30 september start de laatste fase. De hinder voor het verkeer blijft beperkt, er geldt tijdens 1 nacht een omleiding richting Drogenbos. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op woensdag 16 oktober klaar. 

Asfaltering en afwerking kruispunt
In deze laatste fase van de asfalteringswerken krijgt de weghelft richting Brussel op het kruispunt van de Grote Baan met Verlengde Stallestraat een nieuwe laag asfalt. Van deze werken wordt gebruikgemaakt om ook alle oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers op het kruispunt te vernieuwen en de voorlopige doorsteek tussen de weghelften te herstellen. De effectieve asfalteringswerken vinden plaats in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober tussen 21.00 uur en 6.00 uur. 
Omleiding in nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober 
Tijdens de nachtelijke asfalteringswerken is de weghelft richting Brussel afgesloten. Verkeer op de Verlengde Stallestraat rijdt in beide richtingen over 1 rijstrook op de weghelft richting Ruisbroek. De aansluiting met de Grote Baan is hierdoor ook niet bereikbaar. Verkeer van en naar het centrum van Drogenbos volgt de omleidingen via de Kuikenstraat en Sterstraat. Ook voetgangers en fietsers volgen een korte omleiding. De vernieuwing van de oversteekplaatsen tussen 30 september en 11 oktober veroorzaakt geen hinder voor het verkeer. De aannemer werkt in 4 deelfasen en zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers altijd veilig het kruispunt kunnen oversteken via de beschikbare oversteekplaatsen. Tijdens de herstellingswerken aan de voorlopige doorsteek is in beide richtingen 1 rijvak beschikbaar voor het verkeer. 
Bemptstraat beter bereikbaar
Deze asfalteringswerken zijn een voorbereiding op de aanpassingen die later worden gepland om de bereikbaarheid van de Bemptstraat te verbeteren. Zowel het kruispunt met de Grote Baan als met de Kuikenstraat en Langestraat worden aangepast. Na die werken rijdt het verkeer van de Verlengde Stallestraat de Bemptstraat in en terug weg via het kruispunt met de Langestraat en Kuikenstraat. Zo wordt het drukke kruispunt met de Grote Baan rustiger en veiliger. Er komt hier ook een veilige oversteek over de Bemptstraat naar het kruispunt. De fietsoversteekplaatsen op het kruispunt met de Grote Baan en Verlengde Stallestraat worden bovendien heraangelegd in asfalt. Wanneer deze werken zullen doorgaan is nog niet bekend. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 19 aug 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief