Guy Walravens (69) en Greta De Dobbeleer (68) uit OUDENAKEN vierden 50 jaar huwelijk

C21

Guy Walravens (69) en Greta De Dobbeleer (68) uit OUDENAKEN vierden 50 jaar huwelijk

Img_9841
 
Img_9843
 

Guy en Greta komen allebei uit het Pajottenland: Guy groeide op in Gaasbeek en Greta in Oudenaken. Oudenaken is altijd hun thuis geweest. Ze hebben er hun hele leven in dezelfde straat doorgebracht, eerst in Greta's ouderlijk huis, later in een zelfgebouwde woning iets verderop en nu, na een grondige verbouwing, weer in het oude vertrouwde huis. 
Ze leerden elkaar kennen op de schoolbus, en ondanks dat leraren hen vaak in de gaten hadden, weerhield dat hen er niet van om steeds dichter naar elkaar toe te groeien. Op hun 19e zijn ze getrouwd en een jaar later werd hun eerste kind, Wendy, geboren. Niet veel later volgde Jürgen. Stephanie, hun derde kind, liet wat langer op zich wachten: 13 jaar om precies te zijn; een "accidentje" zoals ze het zelf lachend zeggen.
Hun familie is uitgebreid met 5 prachtige kleinkinderen: 3 jongens en 2 meisjes, inmiddels allemaal al flinke twintigers,  groot genoeg dus om zelf hun plan te trekken. Guy werkte steeds als installateur van centrale verwarming en loodgieter. Eerst deed hij dit in dienstverband, maar later begon hij zijn eigen bedrijf, dat hij samen met zijn zoon uitbouwde tot een succesvol familiebedrijf. Greta werkte haar hele carrière bij KBC.
Vóór hun pensioen draaide hun vrije tijd vooral om de hobby's van de kinderen: eerst voetbal met Jürgen, en later paardrijden met Stephanie. Vooral met hun jongste waren ze bijna elk weekend op pad. Hoewel het drukke jaren waren, heeft het hen wel een hechte vriendenkring opgeleverd, waarmee ze nog steeds regelmatig een weekendje weg gaan.
Guy en Greta genieten nu van hun pensioen, maar voor Guy is werken niet iets van het verleden. Zijn hobby is: werken. Greta zou het fijn vinden als hij zijn energie ook wat meer in de tuin zou steken, maar tot nu toe lijkt tuinieren meer een karwei dan een hobby voor hem. Greta heeft ook geen groene vingers. Het kopen van planten en bloemen is haar favoriet. Het planten en de verzorging ervan, laat ze graag over aan Guy. Ze genieten er ook allebei van om eens goed uit eten te gaan. Vooral Greta is daar blij mee, want koken wordt tegen het einde van de week een hele opgave. Maar zoals het spreekwoord het zegt ‘oost west, thuis best’, zijn ze allebei ook heel graag gewoon thuis.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 15 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 sep 2024

archief