Laatste artikels van Dilbeek

C21

REGIO - Twee Pajotten veroveren na de zorgsector ook de wijnwereld

A_bruno_vinof_
Gregory en Bruno.- Ingezonden foto
 
Het duo Bruno Van de Voorde en Gregory De Jonge vooral gekend als uitbaters van zorginstellingen, waar ze al baanbrekend werk hebben verricht, slaan de handen nu ook elkaar in de wijnwereld. Net zoals hun stijl in de zorgsector staat hier ook klantvriendelijkheid, passie voor het vak, en out of the box denken centraal. Ze leveren in het hele land vanuit Halle, Herne, Dilbeek en Gooik.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Rook- en vuurverbod van kracht in en rond natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant.

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 12 mei 2022 code oranje af voor de provincie Vlaams-Brabant. Doordat het droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht en zullen de temperaturen nog stijgen, waardoor het risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in en rond deze gebieden, net als een verbod om er kampvuren te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Sluys
 

TERNAT/DILBEEK - Zelf aardbeien plukken bij Biobees

9426b629-b94c-4fe0-ad85-482623db2fe0
 

Er zijn extra dagen zelfpluk van biologische aardbeien op vrijdag 13/5 10u-18u in Groot-Bijgaarden en zaterdag 14/5 10u-18u in Wambeek en Groot-Bijgaarden. Er kunnen dit jaar geen aardbeien geplukt worden aan de Kruisstraat in Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Guido
 

REGIO - Dringende oproep door de aanhoudende droogte - de ergste in 50 jaar - wees zuinig met water!

A_droogte
Op sommige plaatsen barst de grond gewoon open door de droogte.- Foto Marc Colpaert
 
Tal van gemeenten ook in onze regio roepen hun burgers op om spaarzaam te zijn met water. Ook in onze regio is dit niet anders. Zelfs als u gazon een bruine kleur krijgt, dan nog is het besproeien met drinkwater totaal uit den boze. Nog beter is maai niet in de maand mei, want die korte getrimde gazons zoals u er zoveel ziet zijn gewoon dode plekken natuur. De voorbije weken viel er nauwelijks neerslag in Vlaanderen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DILBEEK - Een voorleesmoment in het Regina Caelilyceum

A98d1d84-fb3d-44d0-92c1-0aa9b586945f
Ingezonden foto
 

Op maandag 9 en dinsdag 10 mei begonnen alle klassen van het Regina Caelilyceum met een voorleesmoment. Het doel hiervan was om de leerlingen te prikkelen om zelf meer te lezen. Lezen is immers één van de fundamenten van het onderwijs. Het is essentieel voor alle vakken, cruciaal voor levenslang leren en voor zowat alle aspecten van het leven: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - PajottenMotten zet de Pajotse nachtvlinders in het daglicht op 14 mei

Motten
 

De insectenwerkgroep PajottenMotten organiseert een evenement in tal van Pajotse gemeenten, waar ze de mooie nachtvlinders ook wel gekend als motten, in de kijker zetten. Wij kunnen u nu al aanbevelen om voor dit evenement even tijd te maken, want de pracht van die beestjes is gewoon fenomenaal. Op zaterdagnacht 14 mei (dat is de nacht van zaterdag op zondag) zet de insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” is opnieuw een succesverhaal!

Persmoment_afsluiting_zwerfvuil_4
 

 De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 26 maart tot 24 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten om het zwerfvuil aan te pakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2022
Marc Sluys
 

DILBEEK Atletiek Dames KAMPIOEN in 1e Landelijke.

Dac_dames_kampioen_2022_landelijke1
 

 De dames van Dilbeek Atletiek werden enigszins verrassend kampioen in 1e Landelijke afdeling. Al was de overwinning onverhoopt ze was daarom niet minder verdiend. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2022
Marc Sluys
 

DILBEEK wil Palokewijk opwaarderen als “Leefbuurt”

Palokewijk_
 

 De Palokewijk heeft een opwaardering nodig: er is sprake van versleten straten, stoepparkeren, weinig groen en weinig ruimte voor ontspanning. Op voordracht van de gemeente werd de wijk, naast zes andere Vlaamse woonwijken, door de Vlaamse Bouwmeester uitgekozen om te transformeren tot “Leefbuurt”. Met het concept “Leefbuurt” maakt het Dilbeekse bestuur werk van een levendige, klimaatrobuuste en autoluwe buurt, waar het aangenaam wandelen, fietsen en wonen is voor iedereen, jong én oud! Centraal in dit plan: de Dilbekenaar die woont of werkt in de Palokewijk. Hun visie en inbreng wordt vergaard tijdens twee dialoogmomenten op 12 mei en 1 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 

Prijzen Maand van de markt verloot in DILBEEK

Img_5551
 

 Tijdens de afgelopen maand van de markt maakte elke bezoeker kans op schitterende prijzen. De prijzen werden verloot tijdens de wekelijkse markt op 4 mei met begeleiding van muziekband PassePartoe om de unieke sfeer op de markt extra in de verf te zetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 apr 2022

archief