Laatste artikels van Dilbeek

C21

Jobbeurs DILBEEK op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

 Op donderdag 28 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW).  
De beurs vindt plaats in cultuurcentrum Westrand in Dilbeek van 13 tot 16 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Er was nog eens een strapdag op RC

A_dilbeek_strapdag
Ingezonden foto
 
Strappen? Dat staat voor stappen en trappen! Op vrijdag 22 september 2023 gingen duizenden leerlingen over heel Vlaanderen te voet of met de fiets naar hun school. Ook het Regina Caelilyceum van Dilbeek deed mee. Door de auto aan kant te laten staan, ontstaat er een aangename en rustige schoolomgeving. Gevolg: minder CO2-uitstoot, veiligere straten en sportieve leerlingen in de klas. De ouderraad gaf deze actie een extra duwtje 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO- Nieuwe regels voor de afvoer van regenwater Provincie voert beleid tegen droogte en wateroverlast

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft een nieuwe stedenbouwkundige verordening over de afvoer van hemelwater goedgekeurd. Daarmee wil ze de problemen van wateroverlast en verdroging aanpakken. Wie een vergunning aanvraagt voor werken met verharde oppervlakten en constructies zal ervoor moeten zorgen dat het hemelwater op zijn/haar terrein wordt opgevangen en niet meer naar de riool stroomt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK bouwt aan de sportieve toekomst van het Roelandsveld

Scherm__afbeelding_2023-09-25_om_14
 

 Vanaf 25 september wordt de atletiekpiste op sportcomplex Roelandsveld vernieuwd. Daarmee bouwen Dilbeek en Sport Vlaanderen aan de toekomst van de populaire sport. De werken duren tot juni 2024.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Marc Sluys
 

DILBEEK - Wij van de Kaudenaardestraat in Dilbeek zijn heel boos!

Foto_tentoon_herne_2__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 
Wij kregen een bericht uit Dilbeek en dit bericht is nogal duidelijk: "Wij van de Kaudenaardestraat in Dilbeek zijn heel boos!". Onze straat, een woonstraat in een schoolomgeving, bestemd voor uitsluitend plaatselijk verkeer, krijgt al heel veel verkeer te verwerken, dat veel te snel rijdt en vaak op de stoep rijdt. Daarnaast weinig controles of handhaving. En of dat dit nog niet genoeg is volgens de nieuwe plannen van de gemeente, maken ze nu een doorgangsweg annex steenweg van onze straat.  Onacceptabel voor een woon/schoolstraat, wij zijn daar zeer verontwaardigd over!. Kom naar de vergadering op woensdagavond 27 september in het Verloren Hofke om 20 uur . Daar zal het schepencollege deze plannen voorstellen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Muzikale avond met het Kleinkunstcollectief in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-09-24_om_10
 

 Na het succes van vorig jaar, nodigt Marnixring Dilbeek het Kleinkunstcollectief terug uit. Dit kwintet brengt een gevarieerd programma van de grootste parels van de Vlaamse Kleinkunst van Toen en Nu.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2023
Marc Sluys
 

Nieuwe fietsenstalling voor basisschool Jongslag in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-09-22_om_09
 

Vandaag, vrijdag,  werd de nieuwe fietsenstalling, die de gemeente Dilbeek heeft gebouwd op de Parking Oudesmidse feestelijk ingehuldigd. De gemeente heeft niet alleen werk gemaakt van een nieuwe fietsenstalling voor de school, ze heeft tegelijkertijd ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid van de jonge fietsertjes aanzienlijk te verhogen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2023
Marc Sluys
 

Leerlingen Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN bakken cupcakes in de strijd tegen Alzheimer

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_21
 

 In een hartverwarmende poging om de strijd tegen Alzheimer te ondersteunen, bundelden de enthousiaste leerlingen van 7 thuis- en bejaardenzorg van Don Bosco Groot-Bijgaarden hun krachten en smaakvolle talenten om cupcakes te verkopen voor het goede doel. De actie bracht 320 euro op voor de Stichting Alzheimer Onderzoek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

Wekelijkse inzameling GFT in DILBEEK vanaf januari 2024

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

 Vanaf begin volgend jaar zal GFT (Groente-, fruit- en tuinafval) wekelijks ingezameld worden in plaats van tweewekelijks. Dit is het resultaat van de evaluatie die de gemeente heeft gemaakt een halfjaar na de invoering van de GFT-inzameling. Uit de analyse van de eerste resultaten blijkt dat de hoeveelheid restafval met meer dan een vijfde is gedaald sinds de invoering van de GFT-inzameling. Met de beslissing om GFT wekelijks in te zamelen vanaf begin 2024 toont Dilbeek aan dat ze luistert naar de bekommernissen van haar inwoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 28 mrt 2023

archief