Laatste artikels van Dilbeek

C21

REGIO - De Belgian Blue Tigers op weg naar het EK 2024 in Saarbrucken in Duitsland

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
Politiemensen bij de Belgian Blue Tigers.- Foto marc Colpaert
 

Cara Juwet, inspecteur en wijkagent in de politiezone Pajottenland aangevuld met Annick Haegeman (politiezone Dilbeek) en Evelien Lievens (politiezone Ninove) zijn alle drie speelsters van de Belgian Blue Tigers. Op donderdag 15/02 en vrijdag 16/02 werd 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Tetra Pak en Aectual uit GROO transformeren Belgische kantoor met gerecycleerde drankkartons

Scherm__afbeelding_2024-02-19_om_11
 

Tetra Pak , wereldleider in voedselverwerking en verpakkingsoplossingen, wijdt officieel hun vernieuwde kantoor in Groot-Bijgaarden in, en blijft zo streven naar een duurzame toekomst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Marc Sluys
 

Fokker uit DILBEEK kweekt verboden Taylor Swift-katten en verliest erkenning

Scherm__afbeelding_2024-02-18_om_10
 

 Vlaams Dierenminister Ben Weyts trekt de erkenning in van een kattenkweker in Dilbeek, die onder meer de sinds 2021 verboden Schotse vouwoorkat fokte. De ‘Scottish Fold’-katten werden populair door vloggers en beroemdheden zoals Taylor Swift, maar de dieren hebben een genetische misvorming. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2024
Marc Sluys
 

De Itterbeekse Toneelgroep Safier geeft eind maart een stoomcursus Gijzelen voor beginners in Keperenberg.

Gijzelen_voor_beginners
 

 De Itterbeekse Toneelgroep Safier geeft eind maart een stoomcursus 'Gijzelen voor beginners' in Keperenberg.Niet echt natuurlijk, het gaat om een komedie van P. Damen in een regie van Wim Vidts. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Sluys
 

Toneelvereniging Konseir speelt: De Getemde Feeks

Toneelvereniging_konseir
 

  "Een feeks temmen kan alleen wanneer je haar liefhebt en je ze in een spiegel laat kijken hoe anderen op haar reageren, zoals zij doet tegenover anderen. De première is op vrijdag 1 maart, met opvoeringen ook op 2, 3, 8 en 9 maart in de gemeenschapslokalen van Pede (Lostraat 74, 1703 Schepdaal). Reserveren doe je via konseir@telenet.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2024
Marc Sluys
 

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uit DILBEEK hield Nieuwjaarsreceptie

Scherm__afbeelding_2024-02-04_om_21
 

 De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Dilbeek heeft afgelopen zaterdag (3 februari 2024) een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Collegium te Groot-Bijgaarden met als thema 'Stemmen voor Vrede'. Meer dan 100 aanwezigen, waaronder de meerderheid van Dilbekenaren, kwamen samen om te luisteren naar sprekers die het belang van vrede benadrukten en de verantwoordelijkheid van elk individu bespraken bij het nastreven van wereldwijde vrede.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2024
Marc Sluys
 

DILBEEK - Gedichtendag op het Regina Caelilyceum Dilbeek om het belang van het Nederlands te benadrukken

Gedichtendag_2
Ingezonden foto
 
Poëzie schrijven, dat kan iedereen: of het rijmt of niet, of het lang of kort is, het ons doet lachen of wenen of nadenken. De Taalambassade van het Regina Caelilyceum van Dilbeek daagde daarom haar leerlingen uit om zelf een gedicht te schrijven,
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

25 jaar Streekproducten Vlaams Brabant

Scherm__afbeelding_2024-02-01_om_16
 

 Dit jaar zet de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant zich reeds 25 jaar in om van onze regio een Straffe Streek op culinair vlak te maken. ​ 270 aanwezigen vierden deze mijlpaal op woensdag 31 januari. Ondertussen telt de organisatie 321 leden die zich inzetten om de streek- en hoeveproducten te bevorderen en te vermarkten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2024
Marc Sluys
 

Westrand DILBEEK toont

Scherm__afbeelding_2024-02-01_om_16
 

 In het voorjaar 2024 is het Westrandgebouw opnieuw het decor voor vele tentoonstellingen. Dit kadert helemaal in het project 50 jaar Westrand waarbij verschillende partners het gebouw opnieuw in de kijker zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2024
Marc Sluys
 

Meer dan 12 producenten zetten deuren open tijdens Toer de Geuze 2024 Bustickets kunnen reeds online gereserveerd worden

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_19
 

 In 1997 organiseerden vier lambiekbrouwerijen en twee geuzestekerijen de allereerste Toer de Geuze. Doorheen de jaren zijn deze openbrouwerijdagen van het Pajottenland en de Zennevallei uitgegroeid tot een druk bijgewoond, tweejaarlijks bierweekend. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Dan zetten naast Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans, ook HORAL’s twee jongste leden, Eylenbosch en Kestemont, hun deuren wagenwijd open. Biercentrum De Lambiek kan eveneens het hele weekend bezocht worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 28 mrt 2023

archief