Laatste artikels van Dilbeek

De gemeente DILBEEK ontvangt 10 000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden

20191107_140347
Burgemeester Willy Segers plant de eerste bloembollen
 

Door de goede relatie met de gemeente Dilbeek, schenkt het kasteel 10 000 voorjaarsbollen. De organisator zegt: ‘Dit is om onze mooie gemeente nog meer op te fleuren en kleur te geven in de lente. Het is ook een mooi uithangbord voor onze jaarlijkse bloemententoonstelling Floralia Brussels.’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

TERNAT/DILBEEK - Verder zoeken naar geurhinder in de Brusselstraat

Img_3356
Deze firma met rode camionette en Nederlandse nummerplaat werkt in opdracht van Farys aan een inspectie van de riolering met camera's.
 

Nadat met eerder onderzoek de bron van de geurhinder in de Brusselstraat niet kon worden achterhaald heeft rioolbeheerder FARYS een gespecialiseerde Nederlandse firma opdracht gegeven het onderzoek verder te zetten. Met een camera worden de riolen verder onderzocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK -Ontwerp voor fietssnelweg F2 in Dilbeek is klaar

Diltunnel
Simulatie F2 fietssnelweg onder de E40
 

De provincie Vlaams-Brabant rondde zopas, in samenwerking met de gemeente Dilbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de ontwerpstudie voor de fietssnelweg F2 af.

De plannen voor de aanleg van het gedeelte tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) zijn klaar.

De bevolking kan zich informeren tijdens de info-avond op 29 oktober in CC De Westrand. Van 22 oktober tot 9 november is er ook een tentoonstelling over de plannen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

DILBEEK - November, fantasymaand

Image001-1
 

November is fantasymaand in Westrand en bibliotheek De Wolfsput. En daarvoor halen ze alles uit de kast: een schrijfwedstrijd, een lezing, een expo, een filmmarathon, een voorstelling en een themastand in de bib. Voor het eerst organiseren Westrand en De Wolfsput samen een schrijfwedstrijd, de Schrijfwolf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - Ontwerp fietssnelweg is klaar

Img_3339
Hier komt binnen enkele jaren de 4 meter brede fietssnelweg langs. Het gedeelte tussen Brussels Gewest en station Sint-Martens-Bodegem zal worden uitgevoerd door de Werkvennootschap van het Vlaams Gewest
 

De provincie Vlaams-Brabant rondde, in samenwerking met de gemeente Dilbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de studie voor de fietssnelweg F2 af. De plannen voor de aanleg van het gedeelte tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) zijn klaar. De werken zullen vanaf 2021 worden uitgevoerd door de Werkvennootschap van het Vlaams Gewest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DILBEEK - RC in Blankenberge

Img_2192
 

Op RC is het een jaarlijkse traditie om met alle eerstejaars naar zee te trekken; op die manier leert elk kind zijn nieuwe klasgenoten beter kennen. De leerkrachten zorgen voor afwisselende activiteiten zodat iedereen zich volop kan uitleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats

Dsc_5474
LENNIK – Inner Wheelclub Gaasbeek draagt het hart al 40 jaar op de juiste plaats - Foto ingezonden
 

Inner Wheelclub Gaasbeek vierde haar 40-jarig bestaan met een academische zitting in restaurant-feestzalen Dewit. Voorzitter Micheline Van Cutsem-Gilleman, secretaris Leen De Maeyer-Van Hoorick en de clubleden mochten er dan ook tal van sympathisanten verwelkomen om deze heuglijke gebeurtenis samen met hen te vieren. Inner Wheel International is een damesserviceclub en staat wereldwijd voor universele waarden zoals.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

Bob Savenberg werd verkozen als nieuwe voorzitter van Open-VLD DILBEEK

Bob

Voor de partijverkiezingen die in het gemeentehuis van Dilbeek plaats vonden gaven zich drie kandidaten op: ex-kamerlid Dirk Janssens, Joël Van den Driessche en Bob Savenberg. Savenberg ging met de meeste stemmen lopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

DILBEEK - YOUCA of Youth for change and action

Youca5
 

Onder de 15 000 leerlingen die zich op 17 oktober engageerden om een dag mee te draaien in het professionele leven, telden we 135 vijfdejaars van het Regina Caelilyceum te Dilbeek. Reeds voor het tweede jaar op rij nam de school deel aan dit mooie YOUCA-initiatief. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

Controleactie zwaar vervoer in GROOT-BIJGAARDEN: 125 voertuigen gecontroleerd, 62 overtredingen vastgesteld

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 BRUSSEL, 18/10/2019. - Op maandag 14 oktober 2019 voerde de Geïntegreerde Politie controles gericht op zwaar vervoer uit op de parkings langs de E411 in Bierges en langs de E40 in Groot-Bijgaarden. In totaal werden 125 voertuigen, voornamelijk vrachtwagens en bussen, gecontroleerd en werden maar liefst 62 overtredingen vastgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 17 okt 2019
Sam Herremans | 15 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 okt 2019
Sam Herremans | 22 sep 2019

archief