EDINGEN - Finale nationaal wintercriterium rolstoeltennis

C21

EDINGEN - Finale nationaal wintercriterium rolstoeltennis

Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___5_
EDINGEN - Denis Hanssen wint finale wintercriterium rolstoeltennis - Foto's © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennissers_edingen_feb_2013
Op de vier overdekte courts lieten de 22 spelers en speelsters zich dan ook van hun beste zijde zien - © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___32_
De Ligue Handisport Francophone met boegbeeld Luc Debrulle - © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___39_
Joeri Van Assche en Yvan Kindt (Oostrozebeke, Blankenberge) - © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___34___1296_x_864_
De finalewedstrijd van het Nationaal Wintercriterium rolstoeltennis mocht 22 spelers en speelsters verwelkomen - © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___12_
Winnaar Denis Hanssen - © Deschuyffeleer
 
Rolstoeltennis_nautisport_feb_2013_finale___3_
Vertegenwoordiger comité van de Ath-Open en Jean Dauge - © Deschuyffeleer
 

Zaterdag stond het sportcentrum Nautisport en de Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant in voor de organisatie van de finalewedstrijd van het Nationaal Wintercriterium rolstoeltennis. Op de vier overdekte courts lieten de 22 spelers en speelsters zich dan ook van hun beste zijde zien.

De ganse organisatie is overigens eens te meer een pluim op de hoed van Laurence Ladrière, de gedreven voorzitter van co-organisator tennisclub Edingen en tevens secretaris van  de overkoepelende Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant, kort CFTFR. Voor de organisatie kan zij wel steeds ten volle rekenen op de nauwe samenwerking met haar clubteam en  de leiding van het plaatselijk sportcentrum.
Voor rolstoeltennis gelden wel enkele typische spelregels. Zo staan de wedstrijden steeds open voor zowel mannen als dames en mag de bal zelfs twee keer botsen vooraleer hij wordt teruggeslagen.
Het wintercriterium loopt eveneens onder de auspiciën van het Belgisch Paralympisch Comité met zijn twee liga’s, de Ligue Handisport Francophone met boegbeeld Luc Debrulle en de Vlaamse Liga Gehandicaptensport met criteriumverantwoordelijke Marc Montyne.
In hun aanloop naar de afsluiter van het criterium waren de spelers onder meer ook al te gast in het Waregem Sport Center, het K.T.C. Eupen, T.C. Bochelt en in Knokke Zoute Tennisclub.
Als winnaars van deze laatste etappe van het wintercriterium ging de aandacht in reeks 3 naar Justin Peraux, Eline Bervoets, Jerome Dufrane en Sofie Cox. In reeks 2 waren het Stijn Cheers, Pathy Mortier, Erik Mostmans en Jef Van Dorpe die de overwinning behaalden. En in reeks 1 dan weer toonden Joeri Van Assche, Yvan Kindt, Robby Hulsmans en Pierre Dereume zich de besten.
In de eindrush naar het eindklassement van het criterium waren het Eric Mostmans (C), Yvan Kindt (B)en Dennis Hanssen (A) die zich als winnaars bekroond zagen. De criteriumoverwinning ‘buiten categorie’ was weggelegd voor Dennis Hanssen, een speler uit Moeskroen maar met toch al een paar jaar dienststaat bij de tennisclub van Edingen.

Bij het afsluiten van de prijsuitreiking mocht het comité van de Ath-Open voor rolstoeltennis de organiserende Cercle francophone een cheque overhandigen van 3000 euro. Hiermee wenst het comité een financiële steun aan te leveren die moet bijdragen tot het uitbouwen, het bekendmaken en het organiseren van activiteiten met en voor rolstoeltennissers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief