EDINGEN – Toekomst lacht engineeringbureau EngiPro toe.

C21

EDINGEN – Toekomst lacht engineeringbureau EngiPro toe.

Chaintec_engipro
EDINGEN – Toekomst lacht engineeringbureau EngiPro toe - © Deschuyffeleer
 

EngiPro (Engineering and Project Consultancy), dat als engineeringbureau vanuit Edingen gespecialiseerd is in het verlenen van technische assistentie aan bedrijven bij de realisatie van multidisciplinaire projecten, is overgenomen door Chaintec Group NV uit Waasmunster. De combinatie van de 28 projectingenieurs van EngiPro en het team van 117 gespecialiseerde techniekers en werkvoorbereiders van Chaintec Operational Solutions, zorgt er nu voor dat Chaintec Group technische oplossingen op alle niveaus kan aanbieden.

Chaintec Group
Chaintec Group NV overkoepelt voortaan Chaintec Operational Solutions en EngiPro en wordt zo nu  gespecialiseerd in de outsourcing van technische experten (A2, A1, industriële en burgerlijke ingenieurs) voor onderhoud van installaties en machineparken en assistentie bij de realisatie van multidisciplinaire projecten. De 150 medewerkers van Chaintec Group zijn ervaren professionals die op een efficiënte, professionele en kwalitatief hoogstaande technische ondersteuning bieden. Het is de missie van Chaintec Group om op een flexibele en kostenefficiënte manier de juiste persoon in te zetten.
Al bijna vier jaar werkt Chaintec, de succesvolle outsourcer van technische experten, intensief samen met EngiPro. Dat laatste bedrijf dan weer detacheert industriële en burgerlijke ingenieurs die technische assistentie verlenen bij multi-disciplinaire projecten. Klanten zijn onder meer Audi, Fluxys, Tereos, Elia, Arcelor, Dossche Mills, Barry Callebaut, Geldof, Unilin, Cargill en Friesland Campina. Gedelegeerd bestuurder Mario Delemarre van Chaintec Group NV: “EngiPro ziet zijn omzet dit jaar stijgen met 10% tot 3,3 miljoen euro. De manier waarop de twee bedrijven werken, is erg gelijkaardig, wat een vlotte overname garandeert. Samen vormen Chaintec en EngiPro nu Chaintec Group en kunnen we oplossingen op maat aanbieden van A2 tot het hoogste niveau. De mogelijkheden tot synergieën zijn enorm.”
Witte raven
 
Chaintec biedt ervaren technische specialisten A1 en A2 (techniekers en werkvoorbereiders) voor onderhoud en herstellingen van machines en installaties in tal van kleine en grote bedrijven aan. Klanten zijn onder meer Johnson Controls uit Assenede (dat autozetels maakt voor Volvo), Coca-Cola, BASF, DuPont (Ieper), Alpro (Wevelgem), Euroports, Tiense Suiker, Colruyt, Tessenderlo Chemie en ASCO.
Al sinds de oprichting in 2004 groeit het bedrijf van Mario Delemarre en CFO Ariane Pourveur met indrukwekkende cijfers. “Ook dit jaar stijgt onze omzet met 35% tot 8,5 miljoen euro”, zegt Mario Delemarre. “Goed geschoolde en ondernemende technici die gecompliceerde problemen kunnen oplossen zijn witte raven op de arbeidsmarkt. Chaintec levert geen handen, maar brains met handen. Dat is zeker een pijler van ons succes. Ook niet onbelangrijk is dat wij met onze klanten zoveel mogelijk een partnerschap op lange termijn uitbouwen. Zo kennen wij hun machinepark door en door waardoor onze specialisten snel kunnen ingrijpen als dat nodig is. Nog een voordeel voor onze klanten zijn de flexibele werktijden van ons personeel. Wij besteden veel aandacht aan de screening van onze medewerkers, want we willen technische experts met een sterke persoonlijkheid. Mini-ondernemers, zeg maar. Het resultaat is dat er weinig personeelsverloop is en onze techniekers alle kansen benutten om te groeien binnen ons bedrijf.”
Internationale ambities
 
Nogmaals Mario Delemarre: “Het is onze ambitie om met Chaintec Group een mooi bedrijf met een goede reputatie in de markt te zetten. We willen volgend jaar onze gezamenlijke omzet zien groeien van 11,8 naar 14 miljoen euro. Chaintec Group kijkt ook over de grenzen. We bekijken samen met Coca-Cola om preferred partner te worden in de Benelux en we werken voor het Mechelse Wimble (bekend van Pringles) in Polen.”
Meer info via mario.delemarre@chaintec.be (0476/76.86.73) of ariane.pourveur@chaintec.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief