EDINGEN – Alsmaar meer en meer bezoekers in het ruim en prachtig stadspark

EDINGEN – Alsmaar meer en meer bezoekers in het ruim en prachtig stadspark

Park_edingen___2_
EDINGEN – Alsmaar meer en meer bezoekers in het ruim en prachtig stadspark - © Deschuyffeleer
 
Park_edingen___1_
EDINGEN – Alsmaar meer en meer bezoekers in het ruim en prachtig stadspark - © Deschuyffeleer
 
Park_edingen___3_
EDINGEN – Alsmaar meer en meer bezoekers in het ruim en prachtig stadspark - © Deschuyffeleer
 

Het stadspark krijgt alsmaar meer en meer bezoekers over de vloer. Meteen een welverdiende erkenning voor én het toch wel ruim en fraai stadspark zelf én voor het promotiewerk van het stadsbestuur dat niet aarzelt het park en de stad via allerlei topevenementen en topactiviteiten in de kijker te stellen. Ook dit jaar oogt de programmering alvast bijzonder aantrekkelijk.

Doorheen de jaren heen streeft Edingen er naar een uitermate aanlokkelijke plek te worden voor de duizenden toeristen en andere bezoekers. Zo dragen onder meer het prachtig patrimonium, de mooie natuur, het kwaliteitsvol onthaal, de uitzonderlijke omgeving en de typische folklore bij tot het beklemtonen van het visiebeeld van een dynamische stad die voortdurend in beweging is. Het is ooit wel anders geweest.
180.000 bezoekers in 2016      
Het 182 ha groot domein van de Arenberg’s, pal in het stadscentrum, is nog zo een hoofdtroef daartoe. Dit uitgestrekt geheel met zijn immens park en zijn fraai patrimonium lokt dan ook van jaar tot jaar meer en meer bezoekers. Toeristen staan er telkenmale verstomd bij het aansprekend uitzonderlijk erfgoed en de heersende sereniteit. Het domein straalt dan ook de culturele en de toeristische waarde van de stad in grote mate mee uit. Waar de symbolische lat van de 100.000 bezoekers in 2013 voor de eerste keer werd overschreden, werd 2016 nu met meer dan 180.000 bezoekers alleszins afgevlagd als een heus grand cru-jaar.
“Het succes valt te verklaren door het openstellen van het park voor het publiek voor zachte recreatie. Zo kunnen de wandelaars, de joggers, de liefhebbers van de natuur en de mensen die van een picknick er nu ook aan hun trekken komen”, stelt een enthousiaste burgemeester Olivier Saint-Amand. “Een tweede succesfactor is dan weer de uitgebreide en bijzonder gevariëerde eventen-programmering die trouwens van jaar tot jaar nog steeds aandikt. En om het park nog attractiever te maken denken wij nu ook aan het inrichten van een speelplein voor kleine kinderen”.
Tapijtweverij
“Door dat succes verwerft onze stad alsmaar meer en meer bekendheid. En de talrijke bezoekers leveren bovendien ook economische bonussen op voor onze handelaars en onze lokale ondernemingen”, stipt de burgemeester nog graag aan.       
De jaarkalender van de talrijke activiteiten wordt eerstdaags bekendgemaakt. Nieuw zijn alleszins een grote tentoonstelling van tapijtweverij met uitzonderlijke wandtapijten van Edingen, Doornik, Arras en Oudenaarde evenals een groots event met een focus op keramiek en glas.
Spartacusrun

Eén van de topattracties vormt alleszins opnieuw ook de spectaculaire Spartacusrun over 10 km op zondag 26 februari waarbij een maximum van 6.000 deelnemers individueel of in groep opnieuw het beste van zichzelf zullen geven in hun inspanningen om een aantal hindernissen te overwinnen ongeacht de weersomstandigheden van die dag. Die run is dit jaar overigens de opener van de KBC Spartacus Series, een reeks van een achttal uitdagende en leuke hindernissenlopen hoofdzakelijk in België.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief