EDINGEN – Nautisport investeert opnieuw fors in zijn infrastructuur

EDINGEN – Nautisport investeert opnieuw fors in zijn infrastructuur

Opendeur_nautisport_sept_2014__6_
EDINGEN – Nautisport investeert opnieuw fors in zijn infrastructuur - © Deschuyffeleer
 

Onder het motto ‘Nautisport, dat is sport voor allen en allen voor de sport’ investeert Nautisport de komende maanden opnieuw fors in de uitbouw van zijn infrastructuur met daarbij vooral een nieuw clubhuis en nieuwe kleedkamers voor het tennis, nieuwe ventilatie en isolering voor het zwembad, een nieuwe zaal voor spinning evenals het aanleggen van een hockeyterrein en van een synthetisch voetbalveld. Projecten genoeg dus en dit vooral ook ten voordele van verschillende sporttakken.

 Tennis
Na de overkapping van vier tenniscourts in 2009 worden de tennisinstallaties nu nog verder uitgebreid met de uitbouw van een nieuw clubhuis en van nieuwe kleedkamers. Het nieuw clubhuis komt op de verdieping van de tennishal en moet zo zicht verschaffen op de vier overdekte courts. Ook wordt er een terras aangelegd met zicht op de buitenterreinen. Een lift moet de personen met een beperking in hun mobiliteit dan weer toegang verschaffen tot de nieuwe installaties. “Om reden de tennisclub van Edingen tevens de zetel herbergt van de Franstalige vleugel van rolstoeltennis draagt Nautisport die nieuwe installaties dan ook hoog in het vaandel”, beklemtoont Vincent Piette, de bijzonder dynamische directeur van Nautisport. “Bovendien worden de kosten voor de werken gesubsidiëerd met 60% door het agentschap Infrasports van het Waals gewest.
Zwembad
In 2011 onderging Aquaplanet al een grondige facelift met vernieuwde kleedkamers, vernieuwde strandhoekjes, stoombaden en vooral ook met een tobogan van 90 m, overigens nog steeds de trots van Nautisport. In het kader van het Plan Zwembaden van het Waals gewest overweegt Nautisport nu zijn technische installaties te vernieuwen. In die zin wordt gedacht aan het vernieuwen van de ventilatie en van de isolering van de koepel. Ook die werken, gepland in 2018, zouden allicht kunnen gesubsidiëerd worden met 50% door Infrasports.
Hockey
In de algemene lijn van de steile opgang van hockey, zeker ook gestoeld op de aansprekende internationale successen van de Belgische nationale heren- en damesploegen, zal ook die sporttak binnenkort het licht kunnen zien in Edingen. Zo wordt een dossier voor het inrichten van een synthetisch terrein nog dit jaar eveneens ingediend bij Infrasports. Hierbij wordt uitgegaan van een subsidie van 75%. “Naar aanleiding van een initiatiedag de voorbije zomer hebben wij kunnen vaststellen dat ook de jeugd van Edingen in de ban is van hockey”, geeft Vincent Piette aan. “Zo namen niet minder dan 500 plaatselijke scholieren er aan deel. En ook nu weer voorzien wij met het carnavalsverlof en het paasverlof stages”.
Spinning
Zeker met de organisatie van de jaarlijkse 25-uren marathon Indoor Cycling sinds 2010 ten voordele van Télévie bekleedt ook spinning een belangrijke plaats in het uitgebreid sportaanbod in Nautisport. “Spinning is en blijft in”, weet de directeur. “De inrichting van een nieuwe zaal moet dan ook onze vele leden toelaten hun sport in optimale omstandigheden te kunnen beleven. De nieuwe zaal komt nu op de plaats van het huidig clubhouse van de tennisclub eens deze haar nieuw clubhouse zal bruikbaar zijn. Ook deze werken zouden in 2018 moeten kunnen een aanvang nemen”.
Voetbal
Op vraag van de vele voetballiefhebbers in het Edingse denkt Nautisport er nu ook aan te investeren in de aanleg van een synthetisch voetbalveld. “Dat type veld is ideaal voor de technische ontwikkeling van de spelers en heeft tevens als groot voordeel dat het risico van kwetsuren minder groot is dan op een grasveld”, luidt de klok nog bij Vincent Piette, die hoopt ook hiervoor een subsidie van 75% van Infrasports te kunnen uit de brand te slepen.
En zo groeit Nautisport met zijn talrijke en gevariëerde sportbeoefeningsmogelijkheden alsmaar meer en meer uit tot het mekka van de sport in de streek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief