EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper

EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper

Postkaartenbeurs_edingen_2017__2_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - voorzitter Eliane Wees, Roger Kestens, Eric Van Hoeck, Bernard Demeulder, Pol Leroy en Jacquy Weemol - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__4_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - voorzitter Eliane Wees - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__6_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__7_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__8_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs - Stand Cercle Royal Archéologique d'Enghien met voorzitter Marc Vanderstichelen in gesprek met burgemeester Olivier Saint-Amand - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__10_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - Voorzitters Verenigde Handelaars Emilienne Baudet en schepen Jean-Yves Sturbois - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__11_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs opnieuw een absolute topper - © Deschuyffeleer
 
Postkaartenbeurs_edingen_2017__12_
EDINGEN – Jaarlijkse postkaartenbeurs in de lokalen van het Foyer, Begijnhofstraat, 53 - © Deschuyffeleer
 

In de agenda van de Edingse postkaartenkring (Cercle Cartophile Enghiennois) staat haar jaarlijkse beurs ieder jaar opnieuw aangemerkt als haar toporganisatie. Ook deze keer kan de kring terugblikken op een succesvolle onderneming. Dat haar organisatie overigens niet zomaar een beurs is bewijst haar aanwezigheid, en dan nog wel als jaaropener, op de meertalige internationaal uitgegeven kalender van de grote postkaartenbeurzen in België.

Al vroeg in de morgen was het de dag van de beurs in de lokalen van het Foyer in de Begijnhofstraat alle hens aan dek om het de vele standhouders en bezoekers naar hun zin te maken. Uit alle hoeken van het land en zelfs van over de landsgrenzen waren geïnteresseerden in oude brief- en postkaarten en andere documenten er dan ook bijzonder welkom. Zo meldden er zich naast de Waalse verzamelaars ook bezoekers aan uit onder meer Antwerpen, Kessel-Lo, Hasselt, Aalst en zelfs uit Engeland, Nederland en uiteraard ook uit Noord-Frankrijk.
De Edingse postkaartenkring die zo’n 30-tal actieve leden telt, zag het daglicht in 1994 en stelt zich tot doel alle verzamelaars van postkaarten van Edingen en omgeving in een club te verenigen. In de vorige eeuw werd immers door een 60-tal uitgeverijen een gans arsenaal aan postkaarten van de Arenbergstad in omloop gebracht. In het kader van haar activiteiten werd door de kring dan ook inmiddels een inventaris van de gekende kaarten opgemaakt. Dit bestand wordt trouwens nog regelmatig aangevuld.
Naast de jaarlijkse beurs vergaderen de leden zo’n vijf keer per jaar om het vergaarde nieuws uit de andere bezochte beurzen uit te wisselen, om hun vondsten en ontdekkingen aan de clubinventaris toe te voegen en om de redactie van hun jaarboek voor te bereiden.
Het zeskoppig tweetalig bestuur met voorzitter Eliane Wees en verder Roger Kestens, Eric Van Hoeck, Bernard Demeulder, Pol Leroy en Jacquy Weemol kijkt thans alvast ook en vooral uit naar het leggen van contacten met verzamelaars van postkaarten uit het Pajottenland. Eerder maakten Edingen en een groot deel van het Pajottenland trouwens deel uit van het ‘Oude Land van Edingen’ en blijven zij zo nu ook nog over de taalgrens heen nauw met elkaar verbonden.
Meer info en contact via eliane.wees@gmail.com of 0474/22.81.63.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief