EDINGEN – Manche van het Nationaal Criterium Rolstoeltennis in Nautisport

EDINGEN – Manche van het Nationaal Criterium Rolstoeltennis in Nautisport

Aankondiging
EDINGEN – Manche van het Nationaal Criterium Rolstoeltennis in Nautisport - © Deschuyffeleer
 

Het sportcentrum Nautisport, tennisclub Edingen en de Franstalige Kring voor Rolstoeltennis organiseren op zaterdag 4 maart opnieuw, en dit al voor de 7de keer op rij, een wedstrijd van het Nationaal Criterium voor Rolstoeltennis. Zowel Franstalige als Nederlandstalige rolstoeltennissers bekampen er dan elkaar in een manche van het criterium. Voor buitenstaanders is het treffen meteen een unieke gelegenheid om de toch wel uitzonderlijke sportieve en morele prestaties van de spelers met een motorische beperking te ontdekken en te waarderen. De wedstrijden gaan door op de courts van de tennisclub in het sportcentrum.

Het is vooral onder de nooit aflatende inzet van Laurence Ladrière, voorzitter van de plaatselijke tennisclub en tevens secretaris van de Franstalige Kring voor Rolstoeltennis, dat Edingen mettertijd uitgegroeid is tot de draaischijf van het rolstoeltennis van de Federatie Brussel-Wallonië. Naast het bundelen van de krachten in één enkele vereniging om subsidies te verkrijgen voor de omkadering, voor de promotie en voor de aankoop van materiaal maakt de Kring ook werk van het opsporen en het inwijden in de sport van personen met een handicap evenals van het faciliteren van gezamenlijke trainingen. De resultaten lieten dan ook niet op zich wachten en met Joachim Gérard veroverde België op de Paralympics in Rio de Janeiro vorig jaar een eerste bronzen medaille.
Tennisclub Edingen is alvast besloten ook haar inspanningen naar het rolstoeltennis verder te blijven zetten. Zo is het nu reeds de 7de keer op rij dat een wedstrijd van het Nationaal Criterium de gast is bij de club. En in 2013 organiseerde de club ook al het Belgisch Kampioenschap. Bovendien start het sportcentrum samen met de club in augustus eveneens met de bouw van een aangepast clubhouse en aangepaste kleedkamers voor personen met een beperkte mobiliteit. Zo zullen ook die dan de mogelijkheid hebben om naast het rolstoeltennis een ganse reeks van andere sportactiviteiten op hun manier te beleven.              
Meer info over het rolstoeltennis bij voorzitter Laurence Ladrière (0497/29.74.13) en bij het onthaal van Nautisport (02/397.01.80).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief